Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zomborban emlékezett Szerbia a 24 évvel ezelőtti NATO-bombázás áldozataira

Huszonnégy évvel ezelőtt a nemzetközi jog meghalt - ezzel a mondattal kezdte beszédét Aleksandar Vucic. A szerb államfő elmondta, hogy akkor egy kis országot támadtak meg, csak azért, mert nem akart a nemzetközi közösség akarata szerint cselekedni. Megöltétek hetvenkilenc gyermekünket. 2500 embert, nem csupán civileket, hanem katonákat és rendőröket. Kik önök, hogy megöljék a katonáinkat és rendőreinket, akik a saját területükön és a saját országukban vannak?

Huszonnégy évvel ezelőtt a nemzetközi jog meghalt - ezzel a mondattal kezdte beszédét Aleksandar Vucic. A szerb államfő elmondta, hogy akkor egy kis országot támadtak meg, csak azért, mert nem akart a nemzetközi közösség akarata szerint cselekedni. „Mi a tizenkilenc leghatalmasabb, megtámadjuk ezt a kis szabad és szabados Szerbiát. Megtanítjuk mi ezeket a szerbeket és a többi lakost, akik abban az országban élnek. Megtanítjuk őket most és mindörökké. Huszonnégy év telt el azóta. Széttéptétek a területeinket. Megöltétek hetvenkilenc gyermekünket. 2500 embert, nem csupán civileket, hanem katonákat és rendőröket. Kik önök, hogy megöljék a katonáinkat és rendőreinket, akik a saját területükön és a saját országukban vannak?”
 
A szerb államfő hozzátette, hogy Szerbia soha többé nem akar hasonló konfliktusba keveredni senkivel, sem az albánokkal, sem másokkal. Vučić hangsúlyozta, folyamatosan a béke megőrzéséért küzdenek. Az ország fejlődik, és ez továbbra is így lesz, mindenféle nyomásgyakorlás nélkül - szögezte le beszédében a szerb államfő.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2023.03.25.)