Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Németh Anett ismét ezüstérmes a német röplabdabajnokságban

Németh Anett ezüstérmet nyert a német női röplabdabajnokságban, miután csapata, az SC Potsdam hazai pályán 3-1-re kikapott a címvédő Stuttgarttól a finálé negyedik meccsén, ezzel 3-1-es összesítéssel elveszítette a párharcot. A magyar válogatott átló a mérkőzés után átvehette a liga legértékesebb játékosának járó MVP-díjat.

A Stuttgart hazai meccseit 3-1-re, majd 3-0-ra nyerte, közte a potdsamiak múlt szombaton 3-1-es sikert arattak saját közönségük előtt.
 
A szombati negyedik összecsapást jól kezdték a Német Kupában ezüstérmes Némethék, de a címvédő az elveszített első játszma után rendezte sorait és végül nagy csatában, 120 perc alatt győzött. Egy éve ugyanez a két csapat vívta a döntőt, akkor a Stuttgart öt mérkőzésen tudott riválisa fölé kerekedni.
 
A 23 éves, válogatott Németh 14, 19 és ötpontos teljesítménye után ezúttal 20 pontig jutott, ezzel harmadszor is csapata legeredményesebbje volt.
 
"Úgy gondolom, ez a döntő nagyrészt azon múlt, hogy melyik csapat bírta jobban idegekkel a végjátékokat. Mindkét együttes hosszú szezonon van túl, több mint 40 mérkőzést játszottunk rengeteg utazással, ráadásul hiányzók is voltak mindkét oldalon" - értékelt az utolsó találkozó után az MTI-nek Németh.
 
A magyar válogatott kiválósága elmondta, a Stuttgart hihetetlenül fizikális csapat, így az, hogy mindkét együttes jól nyitott, inkább az ő malmukra hajtotta a vizet, ők tudták jobban mozgósítani utolsó energiatartalékaikat.
 
"A mi játékunk a jó nyitásfogadásra és a gyors támadásokra épül, míg a túloldalon van két olyan ütő, akikkel úgy is működik a rendszer, ha a fogadások nincsenek a hármason belül, bárhonnan fel lehet nekik emelni a labdákat. A Stuttgartnak volt az egyik legerősebb kerete, abszolút megérdemelten győztek" - összegzett a feladóátló.
 
A szezon egészével kapcsolatban elégedetten nyilatkozott, mivel mindhárom sorozatban - szuperkupa, Német Kupa, bajnokság - finálét játszottak, ez a mezőnyből csak nekik sikerült, ráadásul előbbiben megszerezték a klub történetének első aranyérmét.
 
"A kupadöntős vereség miatt van egy kis hiányérzetünk, de elégedettek lehetünk, hiszen a hazai sorozatok mellett a Bajnokok Ligájában is jól szerepeltünk. Végig küzdöttünk a döntőben is, úgy gondolom, én is odatettem magam, igyekeztem a maximumot nyújtani. Nehéz szezont zártunk, amiben voltak hullámvölgyek, aminek örültem volna, ha nincsenek, vagy rövidebbek, de összességében pozitív volt az idény" - zárta Németh, aki legközelebb a magyar válogatott Európa-liga mérkőzésein lép majd pályára.
 
Forrás: MTI
(2023.05.14.)