Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


NANCY, MINT CELEB

Mrs. Nancy Pelosi diplomáciai durvasága
 
 
Az USA Képviselőházának volt elnöke Nancy Pelosi, ellátogatott Olaszországba és beszólt Európának: Magyarországnak nem kellene az EU-ban lennie!
 
Ez szereptévesztés, mégpedig a javából. Várom, hogy Ursula von der Leyen kikérje magának azt, hogy a tengeren túlról Európa belügyeibe bárki beleszóljon, pláne egy ilyen nyílt üzenet formájában.
 
Mi köze van hozzá?
Ha nem kéri ki Frau von der Leyen ezt magának, akkor elfogadja, hogy Mrs. Nancy Pelosi a gyarmattartó időket idéző fölsőbbséggel tekintsen az Európai Unió egészére és külön-külön minden tagállamára.
 
Nancy Pelosi számára az nem mentség, hogy Amerika történetében ő volt az első nő, aki ezt a posztot betöltötte.
Az sem, hogy hivatali ideje 2023. január 3-án lejárt és az sem, hogy Nancy Pelosi nem kevesebbet, mint 83 tavaszt látott már.
Mert a nagyon erős befolyású, gazdag politikai család sarja, kaliforniai hátországgal, amíg a hölgynek jártányi ereje és az amerikai választási rendszer manipulálhatósága engedi, betölthet bármilyen posztot.
 
Nem a nő, mint olyan ellen beszélek, mert példának okáért II. Erzsébet a néhai angol királynő tiszteletre méltó volt, mindig a korának megfelelően jelent meg, és sosem mondott ostobaságokat.
 
Nancy Pelosi pedig úgy jelenik meg, mint a számtalan, nevetségesen kiöregedett celebek egyike és durvaságokat nyilatkozik. Persze nem azt mondom én, hogy egy férfi sem képes olyan alkalmatlannak mutatkozni ebben az - amerikai elemzők szerint - ápolásra szoruló idősek otthonát idéző óperencián túli képviselőházban, mint egy alkalmatlan nő, mert ott van mindjárt a csetlő botló, beszéd közben elbóbiskoló, néha a világát sem tudó, Pukizó Elnök. Nála hiába szalonképesebb Nancy Pelosi, ez sem mentség számára. Valamiféle, a diplomáciában szokásos szabály még egy amerikai „demokrata” számára is kötelező kellene legyen.
 
Legalábbis meg kellene követelni tőle.
 
czyla