Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A TALÁLKOZÓ

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és az elnökségért újra ringbe szálló Donald Trump, volt amerikai elnök, a mar-a- lagói találkozón az erős és biztonságos határok megteremtéséről valamint az egyes nemzetek szuverenitásának védelméről tanácskoztak. Ez a kérdéskör a két országot, a hatalmas méretbeli különbségek ellenére azonos módon kellene, hogy foglalkoztassa. A jelenlegi amerikai adminisztráció azonban szőnyeg alá söpri mindkét fontos kérdést. Donald Trumpot elnöksége alatt is ez a kérdéskör izgatta, s a mostani kampányának üzenete, a „Tegyük ismét naggyá Amerikát!” is ugyanezen problémák megoldását célozza.
 
Trumpnak tökéletesen igaza van abban, hogy Joe Biden politikája miatt nevetség tárgya lett Amerika. Hanyatló kudarcos nemzetté lett. Eltévedt. Az amerikai határokon káosz uralkodik, az Ukrajnában, Gázában állandósult háborús zűrzavar és az afganisztáni kivonulás, mind a Biden-adminisztráció számláját terheli. Ilyen helyzetben még a botladozó, bizonytalan, világát sem sejtő, a háborús héják által igazgatott Biden elnököt támogatók is joggal szoronganak.
 
Ugyanakkor az amerikai tömegek látják, és milliók fogadják be az erős, céltudatos Donald Trump üzenetét: leromboljuk a mély államot, kiűzzük kormányunkból a háborút szítókat, a globalistákat, a marxistákat, elűzzük az álhíreket gyártókat! És jó szívvel emlékeznek a békepárti elnök alatt eltöltött évekre. Trump mostani kampánya is arról szól, hogy Amerika érdeke valóban az első legyen!
 
A hatalomhoz görcsösen ragaszkodó, civakodó Biden semmi reménykeltőt nem tud mondani Amerika számára, minthogy neki nem az első inkább az utolsó Amerika érdeke. Pedig az amerikaiak szerint ők ennél többet érdemelnének. Trump idejében a rozsdaövezetté tett területek családjai is figyelmet kaptak. Ezt a programot nevezik a most regnáló liberálglobál Biden-adminisztráció bértollnokai Trump veszedelmesen közelgő szuperhatalmának, amelytől félni kell.
 
Nem sokban különböznek az Orbán ellen fenekedő dollárbaloldal hazai sajtóhiénáitól: ezek szerint, aki a nemzete érdekében politizál, az demagóg, aki a nyugati demokráciák diktátumai helyett szuverenista politikát folytat, magyarán akinek Magyarország az első, az populista. Aki pedig Ukrajna kérdésében Trumppal egy követ fúj, tehát BÉKÉT akar, az lehet bár a NATO tagja és az Európai Unióé is, vagy uram bocsá' az USA volt elnöke és jelenlegi elnök- aspiránsa egyszemélyben: az Vlagyimir Putyinnal meghitt viszonyban van.
 
A világ egyetlen esélye egy viszonylag gyors békemegállapodásra az Egyesült Államok politikájának megváltozása, és ez összefügg azzal, hogy ki az elnök, mondta Orbán Viktor.
 
Orbán és Trump pénteki találkozója fontos alkalom volt. Erre bizonyíték: Biden péntek este, az első választási gyűlésén Pennsylvániában Orbánról, mint Európa erős emberéről beszélt. Persze egy füst alatt meg is támadta:
Orbán nemcsak Donald Trump példaképe, hanem a Make Amerika Great Again követőinek is.
Azért ez nem semmi!
 
Képen: Melania Trump az Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott virágcsokorral (b), Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.
 
Papolczy Gizella

(2024.03.09.)