Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


CSONKA DOROTTYA ARANYÉRMES A KADÉT KARDOZÓK VILÁGBAJNOKSÁGÁN

Hét nap telt el magyar érem nélkül a szaúdi fővárosban, Rijádban zajló korosztályos vívó-világbajnokságon, majd pénteken megtört az átok, és a kardozó Csonka Dorottya fantasztikus teljesítménnyel aranyat érdemelt ki a kadétok között.

Nem volt egyszerű az út az első helyig. Kósa Miklós vasasos tanítványa azeri, brazil majd szingapúri vetélytársat győzött le a negyeddöntőig, aztán kiélezett összecsapáson, 12:9-es hátrányból fordítva múlta felül 15:13-ra az orosz Maria Tretjakovát. Az elődöntőben az az olasz Vittoria Mocci várt rá, akitől februárban a korosztály nápolyi kontinensviadalának döntőjében kikapott. Csonka az Eb-ezüst után elmondta, hogy maradt benne hiányérzet, mert úgy érzi, kellő higgadtsággal legyőzhette volna Moccit. Most megmutatta, hogy valóban képes felülkerekedni riválisán, és 15:10-es sikerrel jutott a döntőbe. Ott egy másik olasz kiválóság, Francesca Romana Lentini állt vele szemben a páston. Csonka a fináléra is megőrizte fantasztikus formáját, és 8:7-es hátránya után emlékezetes hajrával nyerte meg az asszót 15:10-re.


 Még nehezen tudom felfogni, hogy világbajnok lettem! – mondta az aranyérmes a hazai szövetség helyszíni tudósítójának. – Nagyon boldog vagyok, de azért ezt emésztenem kell. A direkt kiesés első asszójában megint elfogott az ideg, de amikor túl lettem rajta, már csak az foglalkoztatott, hogy világbajnok legyek. A negyeddöntőben, 9:12-nél sem az eredménnyel törődtem, igyekeztem vívni, és nagyszerű, hogy így alakult. Természetesen nagyon szorítottam a többieknek, de tudtam, hogy csak magammal kell foglalkoznom, és nem az előző napokkal.


Forrás: utanpotlassport.hu
(2024.04.19.)