Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BAJNOK A FERENCVÁROS

A Ferencváros hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésén, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén és bebiztosította bajnoki címét a 2023/24-es szezonban. A történetük 35. élvonalbeli elsőségét szerző zöld-fehérek sorozatban hatodik aranyérmüket ünnepelhetik, amivel új klubrekordot állítottak fel.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Facebook-oldalán reagált a bajnoki aranyérem bebiztosítására:


Bajnokok vagyunk, sorozatban hatodszor!
Hálás vagyok a Jóistennek! Odaföntről is olyan sokan akarták ezt, érezzük ezt mindannyian.
Hálás vagyok megboldogult Édesapámnak, aki több mint ötven évvel ezelőtt elvitt meccsre, és már gyermekként megmutatta nekem, mi is az a fradizmus. Egy életérzés, egy összetartó közösség, egy életre szóló büszkeség, egy nagy család. Egy olyan család, amelynek immár tizenhárom éve alázatos szolgája lehetek. A Fradi nekem a múzsám, az életem, a mindenem.
Köszönöm az edzőnknek, Dejannak, és az egész csapatnak, minden stábtagnak, hogy mindig az utolsó vérükig küzdenek és soha nem adják fel. Köszönjük nekik azt, hogy ma bajnokként és példaképként állnak a gyermekeink és unokáink előtt.
Végül, de nem utolsó sorban szívből jövő köszönet és hála a mi drága szurkolóinknak, akik a világ minden tájára elkísérik a csapatot és harcosan küzdenek velünk a végsőkig. Sokan el nem tudják képzelni, hogy mi, így együtt,az évek során hány embernek adtuk vissza a hitét és a boldogságát.
Ennek az alázatnak, kitartásnak és küzdeni akarásnak az eredménye, hogy újra együtt ünnepelhetjük a harmicötödik bajnoki aranyunkat.
Erkölcs, Erő, Egyetértés. Százhuszonöt éve ez vezérel minket.



Mivel a Paks a forduló első mérkőzésén – súlyos, ötgólos – vereséget szenvedett a Puskás Akadémia vendégeként, a Ferencvárosnak egyetlen pont is elég volt, hogy matematikailag is biztossá tegye a bajnoki címet a kiesés elől már csak minimális reménnyel menekülő Kisvárda ellen.

A mérkőzésen végig fölényben futballozó Ferencváros ugyan sok helyzetet kialakított, a vendégek kapujában remek napot kifog Kovács Marcellen azonban nem tudtak kifogni, a ferencvárosi nevelésű, 21 éves kapus 10 védést is bemutatott, közte több bravúrral, főként az első félidőben.

Azonban a több mint 13 ezer néző örömét a gól nélküli végeredmény sem ronthatta el, hiszen az egy pont is elegendő volt, hogy a Ferencváros bebiztosítsa bajnoki aranyérmét, négy fordulóval a szezon vége előtt.

A pontszerzés a 11. helyen álló Kisvárdának is jelent valamit, de nem sokat: a döntetlennel a hétvégi fordulóban még nem válhat biztossá Feczkó Tamás csapatának kiesése, ellenben a sereghajtó Mezőkövesddel, mely vasárnap lép pályára a Kecskemét vendégeként.

A 29. forduló programja:
szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5–0
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0–0
19.30 Diósgyőri VTK-Debreceni VSC
vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC

Forrás:m4sport.hu