A LAKITELEKI HUNGARIKUM LIGET CUKRÁSZAI TAROLTAK A SZAMOS-TÁNYÉRDESSZERT VERSENYEN
Arany minősítést kapott a Mosolygós Batul névre keresztelt tányérdesszert, amit a lakiteleki Hungarikum Liget Czifray István Éttermének két cukrásza készített. Barcsa Viktória és Csajáginé Nyúl Magdolna másodszor vett részt a Szamos – Tányérdesszert versenyen.

Barcsa Viktóriának és Csajáginé Nyúl Magdolnának okozott némi fejtörést az Erős Pista desszertbe illesztése, de aztán sikeresen megoldották a feladatot. A Mosolygós Batul névre keresztelt desszertjük a tavalyi évhez hasonlóan újabb arany minősítést hozott a két cukrásznak. A desszert fantázianevét egy régi almafajta adta – mondták.
A Czifray István Étterem cukrászai egy vaníliás mousse-t készítettek almás töltelékkel. Az almát fahéjjal, vaníliával és tonkababbal fűszerezve párolták meg. A roppanós elem fehér csokival és karamellizált hántolt ostyával megszórt mandulás piskótából állt. Ebbe az elembe csempészték bele az Erős Pistát – sorolták a részleteket.
A két cukrász a Magyarország tortája versenyen is megmérettette magát. Bár nem jutottak a döntőben, de a Kadarka csókja névre keresztelt tortájuk így is nagy sikert aratott. Ezen a versenyen is voltak kötelezően választható elemek, melyek közül Viktória és Magdolna a meggyet, a kakukkfüvet és a Kadarka bort használta a torta elkészítéséhez. A Czifray István Étterem szerencsésebb vendégei meg is kóstolhatják a Mosolygós Batult és a Kadarka csókját, várhatóan valamelyik boresten, vagy nagyobb rendezvényen.
Forrás: baon.hu
(2025.05.11.)