Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Megnyílik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Kovács Attila

Hivatalosan is felavatják a nemrégiben átadott Nemzeti Kosárlabda Akadémiát Pécsett. A ma délután sorra kerülő ünnepi ceremónián az avatás mellett gyerekcsapatok is parkettre lépnek.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia mérföldkőnek nevezhető a magyar kosárlabdázás életében. A nemzetközileg is elismert szaktekintély, Rátgéber László által irányított akadémia a legmagasabb szintű szakmai háttérrel neveli majd a jövő magyar kosarasait. A szakmaisághoz kiemelkedő színvonalú létesítményi háttér is rendelkezésre áll majd. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét tavaly áprilisban tették le és idén, október közepén adta azt át Orbán Viktor miniszterelnök.
Az egykori szennyvíztelep helyén megvalósult akadémia egy három pályából álló kosárlabdacsarnokkal, állandó lelátóval 400 ember számára, továbbá 1500 férőhellyel bővíthető mobil lelátóhellyel rendelkezik. A kiszolgáló helyiségeken túl a sportkomplexum működéséhez kapcsolódva 60 férőhelyes kollégium, irodák és előadótermek is épültek.
Az akadémia három pályája a pécsi és a magyar kosárlabdázás ikonikus személyiségei, Fűzy Ákos, Egyed Mihály és Horváth Judit nevét viselik majd. A három pécsi legenda kiemelkedő munkájával örök nyomot hagyott maga után a magyar kosárlabdázás terén, teljesítményükkel, fanatizmusukkal és emberi nagyságukkal a legnagyobb példaképek edzőink és játékosaink számára.
Ez alkalomból ma 18 órától a Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior lány csapata nemzetközi gálamérkőzést játszik a kontinens egyik legerősebb együttesének utánpótlás-csapatával, a Szpartak Moszkva Regionnal az Akadémia centerpályáján.
 
*****
 
A december elsejei hivatalos megnyitó programja:
14.30: Faültetés Szentpáli Bence emlékére, az emlékpad felavatása
15.30: Kiemelt junior fiú bajnokság: Kosárlabda Akadémia Pécs–Soproni Tigrisek
17 óra: Ünnepélyes megnyitó, a kosárlabdapályák névadó-ceremóniája
18 óra: Junior leány nemzetközi mérkőzés: PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs–Szpartak Moszkva Region
 
A programok közötti szünetekben játékos vetélkedők, a félidőben ovis kosárlabda bemutató is lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.