Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ki a hülye?

A Klubrádió az EU választások napjának közeledtével már minden futóbolond össze-vissza beszélését közvetíti, egy a lényeg: hazudni reggel, hazudni este, hazudni minden hullámhosszon. Példának okáért április végén a Klubrádióban drámainak szánt bejelentést tett egy fizikailag kevésbé, szellemileg annál öregebb ember, (miután franciaországi kertes háza és önmaga fenntartásához elegendő pénzt szerzett valószínűleg Magyarországon), hogy visszamegy Franciaországba, oda, ahonnét jött. Nem nagyon ismert alakról van szó, ezért természetesen csupán a tényszerű tájékoztatás okán közlöm: szóban forgó Kende Péter (nem az ügyvéd!) az egykor volt Szabad Nép külpolitikai szerkesztője aggódott azóta már számtalan balliberális orgánumban a liberális demokráciáért, a sajtószabadságért, és sértegette durván az egész kormányt, személyében például a miniszterelnök helyettesét, nevéből gúnyt űzve Semmilyen Zsoltnak és hülyének nevezte, a rádió állandó műsorának vezetője, Szunyogh Szabolcs cinkos egyetértésével.
 
Mint tudjuk, a Szabad Nép a kommunista párt napilapja volt 1942 és 1956 között, utána is maradt ami volt, bár átnevezték Népszabadságra. A nagy előd első számainak vezércikkeit Schönherz Zoltán írta. Hírhedett munkatársai Kendén kívül Méray Tibor és Vásárhelyi Miklós voltak. Kell még valamit mondanom Ildikó? Teszem fel a gyurcsányi kérdést.
 
Talán pár szót Méray elvtársról: ő tudósított Koreából annakidején, az amerikai mérgezett cecelégy hadműveletről és arról is, hogy találkozott boldog koreaival, aki látta Rákosi elvtársat, beszélt is vele. Mint tudjuk, a Méray félék azok a különös vágású emberek, akik a mocskos amerikai imperialisták bombáinak robbanása közben is teli szívvel, félelem nélkül, győztesen énekelték a Sztálin-kantátát hogy aszondja, „Sztálin nevével épül a világ”. Méray tudósításait pedig boldogan szerkesztette be a lapba Kende, a másik különös vágású.
 
Mint látjuk az öreg szociológust a kommunista diktatúra annyira nem zavarta, hogy abban külpolitikai munkatársként részt ne vegyen, ellenben „zavarja a jelenlegi személyi diktatúra, ami van Magyarországon, mert ez egy olyan formája a diktatúrának, amely nem bünteti se azt akinek más gondolatai vannak, se azt akinek mások a nézetei. Az író megírhatja amit gondol, a tudós azt kutathat amit akar, ilyen rafinált ez az orbáni diktatúra”. Ezt így elmondja Kende, Szunyogh szó nélkül hallgatja.
 
Nos, ki a hülye?
 
(Kende Péter és Szunyogh Szabolcs a Klubrádióban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 
czyla