Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hiénaszabású ember vagy emberszabású hiéna?

Romhányi néhány évtizede már megénekelte, hogy milyen a kacagó hiéna:
 
Vicceket mondott vihogva néha/ potyaleshelyén hülyén a hiéna./ Aztán epedve hűlt dögért,/ csak üldögélt, remélve, a jópofaság/
 
segít megtölteni hasát./ Majd rákezdte újra, hogy a nagyvadak/ jutalmul valamit mégiscsak hagyjanak./
 
Az epét, a belet oda is dobálták,/ Hogy fogja be végre a mocskos pofáját.
 
Ez idő óta/ az idióta/ undok kis állat/ kiadja magát humoristának...

 
Lám Romhányi évtizedekkel megelőzte az angol kutatókat, akik csak mostanában jöttek rá, hogy a hiéna az emberhez igen közel álló lény. Sőt: a hiénák értelmi szintje eléri az emberszabású majmokét: még számolni is képesek - állítják a brit kutatók. Tehát hiába terjedt el róluk, hogy ostoba dögevők, mégis újításra képesek, technikai és közösségi problémákat oldanak meg és a gondolkodásnak olyan jeleit mutatják, mint néhány főemlős. Húsosdoboz kinyitással tesztelték a hiénákat, és kiderült, hogy némelyek megvárták míg egy társuk megdolgozott a doboz kinyitásával, és amint sikerrel járt, villámgyorsan elzabrálták a dolgozó elől a doboz tartalmát.
 
Emberszabású hiénák vagy hiénaszabású emberek, mi a helyes meghatározás majd a britek megmondják. Manapság a hiéna szabású ember nem kacag hanem sír, egyenesen bele a liberális világlapokba.
 

No nem azért mert 2010-ig bezárólag az idegent imádók nyomására  mintegy tízezermilliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön Magyarországon a privatizációnak nevezett rablófolyamattal kezdődően a Gyurcsány-Bajnai kormány bukásáig, nem azért mert   a nemzetstratégiai szempontból fontos társaságok több mint kétharmadán túladtak, olyanokon is mint például az energiahordozókkal, vízközművekkel foglalkozók, vagy a bankok, a mezőgazdasági nagyvállalkozások stb. Még azért sem sír, hogy a Németh-Miki kormány „elfelejtett” nemzeti vagyonvédelmi törvényt alkotni, így a nómenklatúra már a spontán privatizáció során legális számviteli trükkök százainak fedezékében közös értékeink jelentős részére rátehette a kezét.
Nem sírt amikor a liberálbolsik hatalmi ügyleteinek következtében  mintegy 10 000 milliárdnyi vagyoni értékkel lett szegényebb az ország, s ez a hiányzó 10 000 milliárd  annyit jelent, mintha mind a tízmillió állampolgárnak fejenként egymillió forintot juttatott volna az állam. Csakhogy a liberálbolsi kormányok idején a nép tartozott fejenként kb. 2 millió forinttal az államnak, mert az államadósság 2002 óta az MSZP-SZDSZ-kormányok döntéseinek következtében közel 20 000 milliárdra nőtt. Nem sírt amikor annakidején Gyurcsány azt ajánlotta, hogy mindenki vegye ki a részét az adósság visszafizetéséből! Nem sírt a milliónyi munkanélküli munkás, bányász, Csepel, Diósgyőr, Kazincbarcika, Komló földönfutóvá tett népe, meg a föld és termelőeszköz nélküli paraszt láttán. Nem sírt a  hiéna szabású Kőszeg se a kenyér nélkül maradt munkásért se a sok földnélküliért, de most bezzeg sír a filozófusokért, a közpénzen eljátszadozókért, a semmilyen eredményt nem produkálókért, akiket egyáltalán nem a munkanélküliség vagy nélkülözés veszélye fenyeget, hanem az a szerény óhaj, hogy lássa a kormány mire fizeti ki a milliárdokat.
Az MTA meg a Soros-CEU ügye bezzeg érzékennyé tette az SZDSZ alapítót, taknya-nyála egybefolyt úgy sírt, zokogott és levelet írt, felszólította a külföldet "hogy gyakoroljon nyomást Orbán úrra, hogy visszavonja az MTA-ra vonatkozó törvénytervezetet”. Kőszeg amúgy hazudik, mint a vízfolyás, azontúl teljesen feleslegesen írogat Tusknak, Junckernek és Webernek csupán azért mert nem bírja ép ésszel elviselni a Fidesz európai sikerét.
 
czyla