Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás –Lakitelek

Csikós György kecskeméti művész a karikatúrák mellett még rajzfilmeket is készített.

A meghívásos alapon működő program minden évben valamilyen aktualitás köré szerveződik, az adott témához kapcsolódó alkotások egy részét készen hozzák a művészek.

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül. Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként  idén sem.
 
A meghívásos alapon működő program minden évben valamilyen aktualitás köré szerveződik, az adott témához kapcsolódó alkotások egy részét készen hozzák a művészek, de jócskán készülnek rajzok a helyszínen is. Míg a tavalyi találkozó témáját a kettős Rejtő Jenő-évforduló adta, idén a tucatnyi művész alkotásából összeállított kiállítás a Határnyitás címet kapta.
 
A tábort szervező Dluhopolszky Lászlón kívül állandó résztvevője az alkotótáboroknak Gaál Tibor (művésznevén T-Boy), aki a Magyar Újságírók Szövetségének karikatúra és művészeti szakosztályában Dluhopolszky elnök helyettese. A részvevők közül, a teljesség igénye nélkül említhetjük Gedeon Pétert, aki civilben építész, Pálfy István Putyut, a szürrealista festőt, Csikós Györgyöt, aki karikatúrák mellett még rajzfilmeket is készített.
 
Nagy László tanárként tevékenykedik, de rajzaival a felnőttek elé tart görbe tükröt. Bertalan Tivadar, Kossuth-díjas író, grafikus és látványtervező, az MMA rendes tagja pedig kizárólag erre az eseményre készített karikatúrákat. A vidám csapat már tervezi a jövő évi közös rajzolást, a téma viszont még titok.
 
forrás: nepfolakitelek.hu