Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hasznos idióták

 
2018 novemberének egyik vasárnapján azzal a bombahírnek szánt bejelentéssel állt elő az ATV-ben Hódmezővásárhely polgármesteri székébe befészkelődött furcsa figura, bizonyos Márki- Zay Péter, hogy Mindenki Magyarországa néven mozgalmat alapított. A mozgalom alapító tagjai a polgármesteren kívül többek között Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Lukácsi Katalin, Mellár Tamás stb. A mozgalom fő céljának firtatásakor a polgármester homályosan utalt valamiféle kóser pecsét nyomásának jogára,  mely az ő mozgalmát illetné meg. Közelebbről meg nem határozott keretek között ütné a három M-et a neki megfelelő ellenzéki jelölt homlokára. De hogy miért fogadná el bárki éppen Márkit pecsétőrnek, arról nem esett szó.
 
A Kiskopárban a hír hallatán valaki megjegyezte: nemsokára Gyurcsány újrafeni az MSZP feldarabolásában kissé kicsorbult élű kését, és alkalmasint reggelire felfalja ezt a fickót, mozgalmastul, szőröstül bőröstül.
 
Ha jól számolom a mozgalom alakulásának bejelentésétől kicsit több mint fél évre, újabb hír jelent meg, de most a Népszavában, hogy a Márki féle mozgalom (Gyurcsány által delegált) elnökségi tagjai távozóban vannak. Az indok: a korrupció ellen és az átláthatóság mellett kampányoló elnök mellől menekülnek, mert a mozgalom működése és gazdálkodása nem átlátható. Egy, a helyi helyzetet közelebbről ismerő forrásunk szerint, ez csak ürügy. A zűrzavar és az átláthatatlanság pont olyan, mint a kezdetekkor volt ebben a mozgalomban. Sem nem jobb, sem nem rosszabb. Úgy tűnik, hogy Márki-Zayra és néhány sértett emberre kiosztották a hasznos idióta szerepét, ők meg eljátsszák, de talán nem elég jól. Néhányan ébredeznek a városban is, nem értik, hogy miért kvaterkázik Márki-Zay a liberálballal, mikor Vásárhelyen a szüleit jobboldali, keresztény beállítottságú, hiteles emberekként tartják többen számon.
 
Akárhogyan is, azt el kell ismerni, nem volt tehetségtelen az ötletgazda, aki ezt a fickót indította a Fidesz ellen. Akkor is jól kalkulált, amikor arra számított, hogy senki sem ismeri el szívesen, pláne egy csomorkányi jellem, hogy Márki-Zay megválasztásával talán hibázott. Na de az már csak furcsa kellene legyen, hogy az állítólag jobboldali Márki mozgalmának alapító tagjai Hadházy, Ábrahám kilépnek, Magyar György marad, de vagy ő vagy más a Népszavának pletykál arról, hogy komoly belső ellentétek feszítik a szervezetet. Azt mondják, hogy semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mélyek az ellentétek, hogy az összejövetelek egymást sértegető vitákba fulladnak. Csak kiabálás, ordítozás van a személyi, szervezeti és ideológiai zűrzavar miatt. Állítólag Márkiék, bizonyos elnökségi tagoktól, még a mozgalom bankszámlakivonatának távolról való megtekintését is megtagadják.
 
Na most ki csodálkozik ezen? Hát nem ugyanez lenne, ha bejönne a "mindegy kivel, csak álljunk össze és akkor majd jobb fog lenni" idiotizmus híveinek terve?
 
Ennél a pontnál álljunk meg egy szóra.
 
A 45 utáni egypárt uralma szinte örökletessé vált és hiába volt 1990., 1994-ben visszajöttek. Mégpedig a szabaddemokratákkal megspékelve. Majd Gyurcsány második, 2006-ban alakult kormánya olyan züllést produkált, hogy elkerülhetetlenné vált a bukás. Ezen belül a főváros vezetése teljesen az MSZP-SZDSZ pártcsoport uralma alá került és vitathatatlanul oligarchiává torzult.
 
Ezért jogos az állítás, hogy minden 2010 óta aratott Fidesz győzelemben a nép abbéli óhaja rejlik, hogy a zűrzavarba és romlottságba fordult pártok emberei, valamint a külföldről pénzelt és irányított bizonytalan egzisztenciák helyett, szüksége van az erőskezű vezetőre.
 
Orbán pedig vitathatatlanul erős és jelentős vezető. Vele szemben már minden aljas eszközt bevetettek a liberálbolsevikok, eredményre ez azonban nem vezetett.
 
A Márki -féle eszközembereket is eldobják végül. Képünk ezt a pillanatot ábrázolja.
 
Mondják az okos ember más kárán tanul, de az sem ostoba, aki a maga kárán, de képes erre.
 
czyla