Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felnőni a feladathoz

Karácsony Gergely közvélemény-kutatói pályafutásáról sem szoktak dicséretes módon megnyilvánulni. Még a sajátjai sem. Ahogyan zuglói polgármesteri tevékenységéről sem. A Hír TV tegnapi Csörte című műsorában Závecz Tibor emlékeztetett a főpolgármester jelölt jelölt eredeti szakmájára, de nem azt üzente, hogy Karácsony például közvélemény kutatóként példásan gyűjtötte az adatokat vagy olyan szépen elemzett, hogy azóta is erről beszélnek a szakmában. Így azután véleményazonosság volt a Csörtében az általában szemben álló két oldal között, abban a tekintetben, hogy Karácsony nyilvánvalóan nem találta meg a helyét sem az eredeti szakmájában, sem a politikában.
 
Pár héttel ezelőtt még arról beszélt az ország, hogy Gyurcsány szerint sem lehet érdeke Budapestnek egy erőtlen és hiteltelenséget sugárzó ember megválasztása, ezért küldi Karácsony helyett Kálmán Olgát az előválasztásba. Olga, bár megbukott, de mivel a jó liberálbolsevik szilárdan együtt ingadozik az éppen aktuális pártjával, ezért Gyurcsány lenyeleti választóival ezt a békát. Teheti, ugyanis a DK az Apró unokával a kirakatban, az európai választáson legyorsulta a teljes ellenzéket. Ereje teljében csicskáztathatja Karácsonyt, miközben már 2022-re gyúr.
 
Meglepetésemre, Závecz Tibor végül mégis úgy vélte, semmi nem számít, ha főpolgármesternek választják Karácsonyt, akkor majd felnő a feladathoz. (!)
 
Fájdalom, de 1945 után túl sokan és túl sokáig várták, hogy felnőjenek az illetékes apák a feladathoz. Csupán az idegen ülepig bírtak felnőni.
 
1990-ben az apák után jöttek a fiak. Dettó.
 
Az SZDSZ istállóból szabadult, soha fel nem növő Demszky főpolgármestersége, és az ugyanonnan való Gyurcsány-Bajnai duó miniszterelnöksége alatt leállt nemcsak a gazdaság növekedése, hanem az egekbe szökött az államháztartási hiány.
 
A feladathoz felnőni képtelenek ahelyett, hogy eltakarodtak volna, drasztikus megszorításokat léptettek életbe.
 
Nyugdíj elvonás, fizetős egészségügy, fizetős oktatás. Bokros és Bajnai csomag. A lepusztított társadalomra ráengedték a devizahiteleket. Vegye, vigye! Hogy az ideig óráig olcsó devizának mi lett a vége? Családi és társadalmi dráma. A nyakló nélkül felvett un. deviza hitelek és a tökéletesen elhibázott pénzügypolitika az államadósság növekedését és a GDP olyan arányú csökkenését okozta, hogy még a nemzetközi befektetők is menekültek Magyarországról. Összeomlott a forint. Az IMF hitelcsomagja meghaladta a GDP majd negyedét.
 
És most itt vannak a momentumos unokák, fiúk és lányok, az apróságok. Nem baj, hogy azt se tudják eszik isszák, vagy falra kenik a megcélzott pozíciót. Majd felnőnek a feladathoz. Vagy nem.
 
A 2010-es nemzeti győzelem óta külföldről finanszírozott ellenzéki fecsegés folyik az emberek nevében, ígérnek fűt fát, hogy majd akkor, ha visszamásztak a hatalomba akkor majd minden az emberek nevében az emberekért történik, miközben az ellenzéki garnitúra egy jelentős hányadának fogalma sincsen a magyar emberekről, magyar emberek között nem is igen jártak még, legfeljebb migráns simogatókban. Ennek a garnitúrának a legszebb hozadéka, a határon túl élő magyarok és a brüsszeli bizottságokba jelölt magyarok elleni uszítás, valamint Gyurcsányné, az Apró unoka, aki Európai Egyesült Államokat akar, a magyar függetlenség teljes feláldozásával a Soros oltáron.
 
Befejezésül. Vajon Závecz Tibor felfeküdne a műtőasztalra egy olyan ember keze alá, akinek fogalma sincs hol keresse a vakbelet? Vagy felülne egy olyan repülőgépre, amelynek vezetője tudás nélkül a pilótafülkében akarna felnőni a feladathoz?
 
Nagy nyilvánosság elé állni a „majd felnő a feladathoz” szöveggel, különösen a múlt keserű tapasztalatainak birtokában, vérfagyasztó felelőtlenség.
 
czyla
 

(Fotón: Závecz Tibor, Szakonyi Péter, M. Dobos Marianne , Mráz Ágoston Sámuel, Gajdics Ottó.)
 
 
(2019. 07.11.)