Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felajánlották Belgium vallon részét Donald Trumpnak egy euróért

A tréfának szánt ajánlatot az Új Flamand Szövetség nevű flamand konzervatív párt ifjúsági szervezete tette. Az Új Flamand Szövetség a 150 tagú belga parlamentben 43 képviselői bársonyszékkel rendelkezik.

Belga flamand politikusok felajánlották Belgium vallon vidékeit Donald Trump amerikai elnöknek egy euróért. A tréfának szánt ajánlatot az Új Flamand Szövetség nevű flamand konzervatív párt ifjúsági szervezete tette.
 
Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk"
- írták Twitter-üzenetükben.

 
A bejegyzést fotóval egészítették ki, amelyre Trump feliratú felhőkarcolót montíroztak. A fénykép ahhoz hasonlított, amelyet Donald Trump tett közzé a hét elején, grönlandi tájba ágyazva egy felhőkarcolót, azzal a szöveggel: "Ígérem, hogy ilyet nem csinálok Grönlandon!"
 
Az amerikai elnök azt követően viccelődött így, hogy a múlt hét végén nyilvánosságra került: szűk körben többször is felvetette Grönland megvásárlásának lehetőségét.
 
Belgium két közössége - a holland nyelven beszélő Flandria és a francia nyelvű Vallónia lakossága - között mindig volt rivalizálás, vagy éppenséggel feszültség. Az elmúlt években Flandriában jelentősen megerősödtek a két csoport elszakadását szorgalmazó pártok. Az Új Flamand Szövetség a 150 tagú belga parlamentben 43 képviselői bársonyszékkel rendelkezik.
 
Donald Trump Grönland megvételére vonatkozó felvetését egyébként sem a Dán Királyság - amelynek része az autonómiát élvező Grönland -, sem a grönlandi lakosság nem találta viccesnek.
 
Mette Frederiksen dán kormányfő úgy nyilatkozott, hogy a sziget nem eladó.
 
Katrín Jakobsdóttir izlandi kormányfő pedig csütörtökön azt mondta, hogy nem tudja fogadni Mike Pence amerikai alelnököt, aki szeptember elején a szigetre látogat, mert éppen akkor külföldön lesz.
 
Trump "undoknak" minősítette a dán kormányfő nyilatkozatát, és lemondta jövő hétre tervezett koppenhágai látogatását.

 
ma7.sk nyomán
 
Fotó: Alex Wong