Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Álomgyilkosok

Az ellenzéki konglomerátum egyik tagja pár évvel ezelőtt azzal szerzett ismertséget magának és vált szereplőjévé a közéletnek, hogy aláírásgyűjtést kezdeményezett Magyarország 2024. évi nyári olimpiai pályázata ellen. Ez a színre lépés már a kezdet kezdetén elárulta erről a mozgalomról, hogy hová tartozik, volt hiszen mindig a mai, önmagát balliberálisnak nevező oldal volt az, amely minden létező eszközével igyekezett megölni a magyarok álmait.
 
Bár az olimpia-elkaszálók az elején jobboldaliságot, konzervativizmust hirdettek magukról, s a nemzeti oldalon is szép számmal akadtak, akik be is dőltek ennek, hamar feltárult a valódi arcuk. Az adott párt – a Momentum – ma már tényező az ellenzéki pártok között, a nagy ellenzéki összefogás elképzelhetetlen volt az új SZDSZ nélkül. Sőt, kifejezetten fontos tényezője annak, hiszen több fővárosi, kerületi polgármestert is adott és még a tavasszal EP-képviselőket is küldeni tudott Brüsszelbe.
S ez az összefogás, ez a balliberális-nemzetellenes konglomerátum még alig jutott – újra – némi hatalomhoz és döntési joghoz, máris ott folytatják, ahol abbahagyták, ugyanazt kezdik, amit 1919-ben 133 napig, a kommunizmus idején 45 évig, majd a rendszerváltozás után három cikluson keresztül műveltek. Tenni, építeni, valódi, nemzeti víziót felmutatni képtelenek, kizárólag rombolni, destabilizálni, akadályozni, elkaszálni tudnak.
 
Erre klasszikus példa a fővárosban zajló nagyberuházások sora, amelyeket a kormány, az előző fővárosi vezetéssel karöltve elkezdett. Ami már megvalósult – a budai vár felújítása, a Várkert Bazárral, a Nemzet Főterének kialakítása a Kossuth téren, a Semmelweis Egyetem, a Testnevelési Egyetem és az akadémia új campusai, épületei, a megújuló Bajcsy és Uzsoki utcai kórház, vagy éppen a Groupama Aréna és az új Puskás Ferenc Stadion –, azok hiába készültek el egyaránt magas színvonalon, mégis folyamatos támadásoknak voltak kitéve az ellenzék részéről. Egyetlen esetben sem a végeredmény volt a fontos, hanem az, hogy valamilyen módon belekössenek az elkészült beruházásba, s annak fölöslegességét, értelmetlenségét hirdessék. Ahol nem lehetett értelmetlenségről beszélni – például a kórházak esetében – ott a kivitelező kiléte, vagy valami más lett a kötekedés célpontja.
 
Most, hogy a fővárosi választók – bizony, eléggé nehezen érthető – döntése értelmében ismét hatalmat kaptak a kezükbe, azonnal irányítói szintre került az, ami személyiségükből, jellegükből fakad: a rombolás, a megakadályozás. Különösen tetten érthető ez a sportberuházások terén, hiszen ők is tudják, milyen ereje van a sportnak. Kevés dolog tud olyan nemzeti kohéziót, összetartozás-érzést kiváltani, mint egy gigantikus sportsiker, pláne, ha az saját közönség előtt következik be.
S mivel ez a politikai oldal a nemzeti kohéziótól jobban retteg, mint az ördög a tömjénfüsttől, csak egy lehet cél: ezt megakadályozni, minden rendelkezésükre álló eszközzel. Nem számít a meglévő nyertes pályázat – lásd: atlétikai vb vagy kézilabda Eb –, nem számít a megkötött megállapodás, nem számít az ország deklarált vállalása.
Nem számít semmi.
Egy dolog számít csupán ezeknek: a jövő elkaszálása, a magyar álmok meggyilkolása. Ahogyan azt már 1919 óta, vagyis éppen 100 éve csinálják…

Kovács Attila
 
*****
 
A Nemzet Sportolóinak közleménye

Közleményben állt ki az atlétikai stadion megépítése és a nyertes világbajnoki pályázat megőrzése, vagyis a vb-rendezés mellett a Nemzet Sportolóinak testülete.
Amint közleményükben fogalmaznak, aggodalommal figyelik a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket és arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.
Álláspontjuk szerint a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is. Budapest ebben az évben Európa sport-fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.
„Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban, számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez” – zárul a Nemzet Sportolói által kiadott közlemény.
A közlemény aláírói: Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János.