Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Brit filozófus, teológus: minden kultúrát fenyeget az EU liberális abszolutizmusa

Phillip Blond brit filozófus, anglikán teológust kérdezte a V4NA a Brexitről és az Európai Unió jövőjéről a kilépés után.
 
Blond kiemelte, hogy Emmanuel Macron francia elnök folyamatosan támadta a briteket a szavazás után, ez pedig - nem meglepő módon - erősítette az euroszkepticizmust.
 
"Az EU-nak magába kell néznie, és megkérdeznie, hogy miért döntött úgy az egyik legnagyobb tagállama, hogy ki akar lépni", közölte a filozófus, aki őrültségnek nevezte azt a liberális álláspontot, miszerint a Brexit elkerülhető lett volna egy európai szuperállam létrehozásával.

 
"Bizonyos szinten minden kultúra fenyegetve érzi magát az Európai Unió liberális abszolutizmusa miatt", mondta Blond, majd hozzátette, ez azért van, mert az unió nem akarja elfogadni a keresztény kulturális örökséget, hanem a kisebbségi kultúrát akarja ráerőltetni a többségire.
 
„Arra a britek voltak a példák, hogy ha valami már túl sok, akkor ki is lehet lépni az EU-ból.”
 
Hozzáfűzte:  a brit kilépéssel a francia-német tandem veszi át a vezető szerepet a maga liberalizmusával, ami katasztrofális hiba lenne. Hangsúlyozta: még Németországban is megkérdőjeleződött a liberális hegemónia, és Macronnál is minden nap lázongások vannak.
 
Ennek okát abban látja, hogy a liberális elitnek nincsenek válaszai a társadalom kérdéseire. "Ez a modern liberalizmus, ami többé nem felel meg a legtöbb ember szükségleteinek".
 
V4NA nyomán