Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szabadkán szír migráns támadt helybeli fiatalokra

Szülői intelem:este hat után csak taxival közlekedjenek a kamaszok

Egy 20 éves szíriai bevándorlót vett őrizetbe a szabadkai rendőrség, miután megtámadott néhány helybeli fiatalt, közülük egyet a földre tepert.
 
Az eset vasárnap 18 óra körül történt a városközpontban, a korcsolyapálya közelében. Hat 15 év körüli fiú tartott a vasúti híd irányából a korcsolyapálya felé, amikor a 20 éves migráns rájuk támadt. A fiúk futni kezdtek, a közeli korcsolyapályánál próbáltak menedéket keresni, s mivel zárva volt a kapu, öten átugrották a kerítést. A hatodik fiúnak azonban ez nem sikerült, közben odaért a szír férfi, aki lerántotta a földre, s a mobiltelefonját követelte tőle. Szerencsére pont itt van a börtön és az egyik rendőrállomás is, két fiú átszaladt segítséget kérni.
 
A rendőrök még a közelben elfogták a támadót, aki ellen 24 órás vizsgálati fogságot rendeltek el, majd a későbbiekben szabálysértési feljelentést tesznek ellene. A megtámadott fiút a mentők látták el, a keze sérült meg könnyebben.
 
A gyerek apja a Subotica.com portálnak nyilatkozva elmondta, hogy az ilyen esetekre számítva elmagyarázták a fiúnak, hogy nagy ívben kerülje el a menekülteket, ha utcára megy, mindig a barátaival tartson, próbáljon kivilágított utcákon haladni, 18 óra után pedig csakis taxival utazzon.
 
A portál megjegyzi, hogy nagyon sok szülő vélekedik így. Az utóbbi időben egyre több a menekült Szabadkán, főleg a vasútállomás, a Majsai híd, a Jovan Mikić út és a Lidl környékén.
 
A polgárok a világhálón rendőrségi akciókat sürgetnek az eset kapcsán.
 
vajma.info nyomán
 
Fotó: illusztráció