Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Provokáció - újabb Srí Lanka-i vendégmunkás érkezett a Ditrói Pékséghez

Cégtulajdonos: az új pék – akinek van egy Srí Lanka-i barátnője – házat akar itt vásárolni

Újabb Srí Lanka-i vendégmunkás jelentkezett a Ditrói Pékségnél: a harmadik ázsiai pék hétfő este érkezett Bukarestből a Hargita megyei községben működő céghez.
 
A vállalkozás egyik tulajdonosa a Mediafax hírügynökségnek elmondta, az új külföldi alkalmazott két társával együtt fog lakni Gyergyószentmiklóson. A cégtulajdonos hozzátette, az új pék – akinek van egy Srí Lanka-i barátnője – azért jött Romániába dolgozni, hogy pénzt gyűjtsön házvásárlásra.

 
A vállalkozás társtulajdonosa egyébként egy héttel ezelőtt még úgy nyilatkozott: ha fél éven belül sikerül helyi szakembereket találni, lemondanak a további vendégmunkások alkalmazásáról. „Úgy döntöttünk, nem fogunk hozni újabb külföldi alkalmazottakat – még egy vendégmunkás Srí Lankáról, négy pedig Nepálból érkezne –, ha a következő hat hónapban hat szakképzett pék jelentkezik nálunk a faluból. Mi megadjuk ezt az esélyt a helyi lakosoknak”. A cég illetékese akkor még azt mondta, az újabb Srí Lanka-i péknek két hónapon, a nepáliaknak három-négy hónapon belül kellene megérkezniük a székelyföldi pékséghez.
 
Feljelentette Băsescut az EMNP a diszkriminációellenes tanácsnál
 
Feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Traian Băsescu volt román államfőt, jelenlegi európai parlamenti képviselőt Brassai Hunor, a Minta ifjúsági szervezet elnöke, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének vezetője. Brassai a néppárt sajtóirodájának közleménye szerint elmondta: a feljelentésre azért volt szükség, mert Románia korábbi államelnöke – a gyergyóditrói események kapcsán – súlyosan magyarellenes nyilatkozatokat tett. Brassai megelégelte, hogy a román politikusok és közéleti szereplők „valósággal sportot űznek abból, hogy ki tud uszítóbb és botrányosabb módon megnyilatkozni az erdélyi magyar közösség kapcsán”.
 
„Legutóbb Traian Băsescu volt az, aki pillanatnyi politikai haszonszerzésből azt nyilatkozta, a székelyföldi megyékben élő románok folyamatosan ki vannak téve az idegengyűlöletnek, utalva ezzel a gyergyóditrói eseményekre. A román politikus közösségünket nemes egyszerűséggel komplexusosnak nevezte, s hangsúlyozta, a székelység, valamint az erdélyi magyarság nem képes más etnikumú közösségekkel együtt élni” – mondta Brassai.
 
A Minta elnöke kijelentette: elfogadhatatlan, hogy bárki ilyen módon bélyegezze meg az erdélyi magyarokat és a székelyeket, ezért jogorvoslatért fordult az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz. „Elegünk van a folyamatos, intézményesített és állami szintre emelt gyűlöletkeltésből. Minden alkalommal fel kell lépnünk, ha ilyet tapasztalunk, s minden rendelkezésünkre álló eszközzel meg kell akadályoznunk, hogy a román politikusok éket verjenek többség és kisebbség közé, közösségünket pedig megbélyegezzék és a gyűlöletkampányuk célpontjává tegyék. A mostani feljelentés a normalitás irányába tett lépés” – nyilatkozta Brassai Hunor.
 
szekelyhon.ro nyomán