Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nyílt levélben összegezték a pékséggel szembeni sérelmeiket a ditróiak

Nyílt levélben összegezték kedden a távol-keleti vendégmunkásokat foglalkoztató helyi pékséggel szembeni sérelmeiket a ditróiak. A levél átadása napján megérkezett a pékségbe a harmadik Srí Lanka-i vendégmunkás.
 
A nyílt levelet Puskás Elemér polgármester küldte el az MTI-nek.
 
A dokumentumban arra szólítják fel a pékség tulajdonosát és ügyvezetőjét, hogy kérjenek nyilvánosan bocsánatot a község lakosságától a település jó hírének megsértése miatt, és a pékség volt munkavállalóitól az elkövetett törvénysértések miatt. Fizessék ki a túlórákat és a ki nem fizetett pihenőszabadságokat, támogassák szakszervezet felállítását a vállalaton belül, ne foglalkoztassanak idegen munkaerőt mindaddig, amíg helyben a két százalékot meghaladja a munkanélküliség.
 
Azt is követelik, hogy mutassák be a távol-keleti munkavállalók szakképesítésének bizonyítékait és egészségügyi vizsgálati lapjukat. Emellett azt kérik, hogy elsősorban a község lakossága nyugalmát, önbecsülését, a helyi hagyományokat és vallási szokásokat vegyék figyelembe és tartsák tiszteletben.

 
A petíció megfogalmazásáról a február elsején tartott falugyűlésen döntött a közösség.
 
A Mediafax hírügynökség kedden közölte, hogy megérkezett a pékségre a harmadik Srí Lanka-i pék is, aki csütörtöktől áll munkába.
 
A pékség ügyvezetője a Maszol.ro portálnak elmondta: nem sikerült helyi munkaerőt találni, ezért volt szükséges távol-keleti munkavállalót szerződtetni. Megerősítette azt az információt, hogy a Srí Lanka-i munkavállalók fogadása óta Ditróban és a szomszédos falvakban felére csökkentek az eladásaik.
 
Forrás: hirado.hu
 
A falugyűlésen elhatározták, hogy petíciót nyújtanak be a pékséghez. A dokumentum most lett nyilvános. Archív • Fotó: Beliczay László szekelyhon.ro