A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Telefonos trükk: a WHO-ra hivatkozva árusítanak védőmaszkot

A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.
 
A hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új koronavírussal kapcsolatban, egyben felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy „megfelelő védettséget nyújtó maszk- és fertőtlenítőszer” csomag – írta weboldalán a rendőrség.

 
Az ügyben eddig érkezett két bejelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.
 
A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a WHO nem végez termék-árusítást sem telefonon, sem más formában. Azt tanácsolták az embereknek, hogy a korona vírussal kapcsolatban csak a hivatalos szervektől fogadjanak el tájékoztatást.
 
A korona vírussal kapcsolatban felmerült kérdései esetén keresse fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát, vagy hívja a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenes telefonszámok valamelyikét.
 
police.hu nyomán
 
fotó: illusztráció