Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Telefonos trükk: a WHO-ra hivatkozva árusítanak védőmaszkot

A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.
 
A hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új koronavírussal kapcsolatban, egyben felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy „megfelelő védettséget nyújtó maszk- és fertőtlenítőszer” csomag – írta weboldalán a rendőrség.

 
Az ügyben eddig érkezett két bejelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.
 
A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a WHO nem végez termék-árusítást sem telefonon, sem más formában. Azt tanácsolták az embereknek, hogy a korona vírussal kapcsolatban csak a hivatalos szervektől fogadjanak el tájékoztatást.
 
A korona vírussal kapcsolatban felmerült kérdései esetén keresse fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát, vagy hívja a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenes telefonszámok valamelyikét.
 
police.hu nyomán
 
fotó: illusztráció