A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Legalább 160 terrorista szabadult kedvezménnyel a börtönből

Több mint 160 terroristát engedtek szabadon a büntetésük félidejében az elmúlt hét évben Nagy-Britanniában - – derült ki a terroristák automatikus szabadlábra helyezésének megakadályozását célzó törvényjavaslat február 12-ei, szerdai parlamenti vitáján.
 
John Hayes konzervatív képviselő, volt brit biztonsági miniszter „meglepettnek" és „csalódottnak" mondta magát az alsóház irattárából idézett „súlyos számok" hallatán. Hayes szerint ez a szám nem foglalja magában azokat az elítélteket, akik 12 hónapnál kevesebbet töltöttek börtönben.
 
Törvénymódosítási javaslat - sürgősséggel
 
A sürgősséggel benyújtott törvénymódosítási javaslat közvetlen előzménye az volt, hogy február 2-án Dél-Londonban egy késes támadó, Sudesh Amman két embert – egy férfit és egy nőt – megsebesített. A támadás után kiderült, hogy a 20 éves Amman (akit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek) alig egy héttel korábban szabadult a börtönből, a három év és négy hónapos szabadságvesztés felének letöltése után. Ammant terrorcselekményekre biztató szélsőséges tartalmak birtoklása és terjesztése miatt ítélték el 2018-ban.
 
A brit konzervatív kormány szeretné, ha a tervezetből még február vége előtt törvény lenne. Akkor ugyanis meg lehetne akadályozni a 2018 májusában négy és fél év szabadságvesztésre ítélt Mohammed Zahir Khan szabadon bocsátását, aki vallási gyűlöletre és gyilkosságokra uszító anyagokat terjesztett, és február 28-án, büntetése felének letöltése után szabadulna. Khan az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet felhívását terjesztette a Twitteren, és terrortámadásokra szólította fel a csoport követőit.
 
Forrás: V4NA
 
Fotó: illusztráció