Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Orbán Balázs: március közepén indulhat az új nemzeti konzultáció

Március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a "börtönbiznisszel", valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
 

Orbán Balázs azt mondta, hogy jelenleg a kérdések véglegesítésén dolgoznak, a konzultációt online és papír alapon is ki lehet majd tölteni. Bizonyos, ezekhez a témakörökhöz kapcsoló törvénymódosítások már a tavaszi ülésszakon is születhetnek - tette hozzá.
 
Hangsúlyozta: a kormány álláspontja határozott ezekben a kérdésekben, de szüksége van a társadalom támogatására ahhoz, hogy a meggyőződését képviselhesse hazai ellenzéki vagy nemzetközi szereplők, bírói fórumok, EU-s intézmények részéről érkező esetleges támadás esetén.
Mint mondta, az eddigi nemzeti konzultációk megerősítők voltak, szerinte a többség a következő konzultációban is egyet fog érteni a kormánnyal.
 
Az államtitkár Varga Judit igazságügyi miniszter jogszabály-módosítási tervezetével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a bírói ítéleteknek találkozniuk kell a társadalmi igazságosság elvárásával, ezért olyan módosítást próbálnak a parlament elé terjeszteni, ami célorientáltabb, és nem engedi meg, hogy a győri gyermekgyilkossághoz hasonló eset történhessen.
 
A bírói függetlenséggel kapcsolatban Orbán Balázs azt mondta, hogy a politikailag befolyásolt érzékenyítő tréningek alkalmasak a igazságszolgáltatással szembeni közbizalom aláásására, mert azok miatt a bírák elfogultak bizonyos ügyekben. Ez elfogadhatatlan, azt pedig egyik állam sem engedheti meg magának, hogy megrendüljön a közbizalom - emelte ki.
 
Kitért arra is, hogy a migráció mellett a klímaváltozás a legfontosabb probléma. A magyar kormány abban hisz, hogy konkrét célokra és intézkedésekre van szükség, mert csupán a "szép szavaktól" nem lesz változás - hangsúlyozta az államtitkár.
 
Orbán Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a kormány büszke a nemzeti konzultációra, és minden jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata szövetségesének ajánlja, mert a konzultáció azt mutatja, hogy a kormány odafigyel a választópolgárok véleményére.
 
Forrás: MTI