A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Német belügyminiszter: segíteni kell az EU külső határán fekvő tagállamoknak

Különben egy második 2015-öt élünk meg.

Segíteni kell az Európai Unió (EU) külső határán fekvő tagországoknak, különben újabb menekültválság vár a közösségre - emelte ki a német belügyminiszter egy február 14-ei, pénteki nyilatkozatában.
 
Horst Seehofer a Bild című lapnak azt mondta, hogy "nagyon erős a migrációs nyomás az EU külső határán".
 
Megismétlődhet az öt évvel ezelőtti válsághelyzet, "egy második 2015-öt élünk meg, ha nem segítünk az EU külső határán fekvő országoknak" a migrációs nyomás kezelésében - mondta a német belügyminiszter.

 
Hangsúlyozta, hogy túl kell lendülni az évek óta tartó patthelyzeten, és végre ki kell alakítani egy közös európai menekültügyi rendszert.
 
A Bild összeállításában kiemelte, hogy januárban 8585 ember kelt át a görög-török tengeri - és európai uniós külső - határon menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával, ami mintegy 1000 fős emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.
Hozzátették, hogy Szíria Törökországgal határos északnyugati részén félmilliónál is többen kényszerültek otthonuk elhagyására december eleje óta, a hadsereg lázadók ellen indított offenzívája miatt, ami tovább növeli a Törökországra, és közvetve az EU-ra nehezedő migrációs nyomást.
 
MTI-hír