Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Azbej Tristan Nobel-békedíjra terjesztette fel a kopt keresztény Maggie Gobrant

Az asszony, felhagyva a Kairói Amerika Egyetemen folytatott informatika-professzori karrierjét, több mint 30 éve segít Egyiptomban a kilátástalan helyzetben lévő – sok esetben árva – gyerekeken.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője február 14-én, pénteken Nobel-békedíjra terjesztette fel az egyiptomi kopt keresztény Maggie Gobrant. A Maggie mamaként ismert asszony – mint az államtitkár bejelentésében fogalmazott – a szegénység elleni fellépés hiteles tanúja.
 
Mint erről szóló bejelentésében kiemelte: az egyiptomi Teréz anyának is nevezett „Maggie mama” a nyomornegyedekben és szeméttelepeken tengődő több ezer gyermek oktatásáról, felemelkedéséről és szegénységből való kitöréséről gondoskodik fáradhatatlanul.
 
Az asszony, felhagyva a korábban multinacionális nagyvállalatoknál végzett marketingmenedzseri, illetve a Kairói Amerika Egyetemen folytatott informatika-professzori karrierjét, immár több mint 30 éve segít a kilátástalan helyzetben lévő – sok esetben árva – gyerekeken: 1500 munkatársával 32 ezer családot látogat meg hetente.
 
Maggie Gobran 1993 óta 95 óvodát hozott létre, többségükben ambuláns klinika is működik, emellett öt szakmunkásképző intézetet is működtet – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében az államtitkár.
„Amikor 2018-ban Egyiptomban jártam, hogy az El-Minya-i terrortámadás áldozatainak hozzátartozói számára nyújtsam át a magyar kormány adományát, volt szerencsém Maggie mamával is találkozni, aki ajándékképpen rám bízott egy karkötőt, hogy mindig emlékeztessen a szükséget szenvedők melletti kiállásra. Azóta is büszkén viselem ezt, és hálás vagyok, hogy személyesen is megtapasztalhattam, mekkora szeretet, áldozatkészség és elköteleződés húzódik meg a mögött az alázatos, hatalmas és pótolhatatlan szolgálat mögött, amit 71 évesen is vállal” – olvasható Azbej Tristan bejegyzésében.
 
S4C News nyomán