Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kongresszus előtt...

Afféle kedvcsináló videót készített pártja vasárnapi kongresszusa elé a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc. A legeurópaibb párt - ahogyan a DK nem csekély szerénységgel önmagát jellemzi - vezetőjének videója meglehetős rövidsége ellenére is sokatmondó. Megtudni belőle, hogy a párttagoknak már fél 10-re a helyszínre kell érniük, hogy a szokásos technikai ügyeket zárt ülésen megbeszéljék, az egyszerű érdeklődők pedig fél 11-re mehetnek. Az egyszerű technikai ügyek zárt ülésű megbeszélésére vélhetően azért van szükség, hogy elkerüljenek egy újabb őszödi beszédet.
 
Nem árt előre felkészíteni a tagságot, nehogy valamelyik Gyurcsány alatti kisebb potentát kifecsegjen valamit abból, amire a DK egyébként készül. Meg ugye nyilvánvaló, hogy a show-t Gyurcsánynak kell elvinni, muszáj, hogy az ő beszéde maradjon a középpont. Azt is biztosan át kell beszélni, hogy Gyurcsány kongresszusi beszédének félreérthető, vagy szándékosan kétértelmű megjegyzéseit hogyan kommentálják majd utólag a párttagok.
 
A DK utóbbi időben tett megnyilvánulásait látva, megpróbáltuk elképzelni, mi fog elhangozni Gyurcsánytól a kongresszuson.
A párt feje kiemeli majd, hogy Orbán kivezeti az EU-ból az országot, és miután leépítette a fékek és ellensúlyok rendszerét, most immár a nyílt diktatúra kiépítése zajlik. Olyan diktatúráé, ahol csak a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és a hasonló nők számítanak embernek, más senki, a szegény sorsú menekültek meg aztán végképp nem, pedig őket emberi kötelesség lenne befogadni. Vagyis kiderül majd, hogy hazánk valójában nem keresztényi ország. Márpedig ha valakitől, akkor Gyurcsány Ferenctől aztán igazán hiteles, hogy mi keresztényi és mi nem, hiszen - mint azt tőle, magától, személyesen tudjuk - bérmálkozni is rendszeresen szokott.
Biztosan kiderül az is, hogy országunk már nem európai értékrend szerint él, s a kormány nacionalista, kirekesztő politikája romlásba taszítja hazánkat. Ezen pedig kizárásos alapon csak a demokraták tudnak segíteni. Azok a demokraták, akik mindig is demokraták voltak. Akadt ugyan olyan időszak, amikor az ellenzék egyes mai pártjainak jogelődei nem szimpla demokráciát, hanem a népi demokráciát építették, de nevükben már akkor is demokraták voltak. Ráadásul a demokratáknak mostanság éppen a sokszínűségében rejlik az erejük. Mindegy, hogy korábban náci volt az egyik, szélsőségesen liberális a másik, most egy a cél: a diktátori hajlamú, kirekesztő, antiliberális, Soros-fóbiás, embertelenül migránsellenes, szélsőséges és populista Orbán leváltása. Ebben pedig a DK megkerülhetetlen tényező. Különösen, amióta egyre többen csordogálnak át oda már az MSZP-ből is. Mondani sem kell, csábítás nélkül, hiszen a DK-nak nem érdeke az ellenzék többi pártjának bomlasztása. Ettől függetlenül a DK nyitva áll minden demokrata érzelmű ember előtt, aki egyetért azzal, hogy Orbánnak mennie kell. Azonban az csak a kézi vezérlésű, jobboldali lakájmédia kitalációja, hogy a DK a Budapest feletti irányítás megszerzésére törekedne. Nem igaz az sem, hogy a DK a legerősebb ellenzéki pártként irányítani akarja majd az ellenzéki összefogás minden mozzanatát 2021 nyarától. Ilyesmiről szó sincs. A DK minden ilyen bomlasztó vádaskodást visszautasít. A párt ugyanis a demokrácia és az ellenzéki egység híve, hiszen egységben az erő, és csak együtt sikerülhet! Aki meg nem bírja a másik szagát, vagy külön indulásban gondolkodna, az üljön fel a gázrezsóra! A DK ugyanis kormányzásra törekszik,egységben a többi demokratával, akikkel lehetnek ugyan véleménykülönbségek, de a fő kérdésben egység és egyetértés van - hangzik majd el a DK-elnök kongresszusi beszédében.
Kíváncsian várjuk, hogy a fentiek közül majd mi lesz az, ami tényleg része lesz Gyurcsány retorikai elemeinek. Mindenesetre az elégedettség és az önteltség biztosan tetten érhető lesz, mert ezek a viselkedésjegyek nemcsak a legfrissebb Gyurcsány-videón, de a DK politikusainak valamennyi megnyilvánulásán erősen látszik az utóbbi időben. Kezdik magukat nyeregben érezni, olyannyira, hogy Gyurcsány most már nyíltan célozgat egy 2022 utáni kormányzásra.
Ha észnél vagyunk itt, a nemzeti oldalon, akkor ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. Hozzásegíthet bennünket, hogy idejében kapcsoljunk, és megakadályozzuk az egykori nemzetvesztő újbóli hatalomra kerülését. Mert ha az megtörténik, akkor nincs tovább. Akkor annak, amit most Magyarországnak hívnak, vége lesz!
 
Kovács Attila