Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Sorra érkeznek a kórházakba a védőeszközök

A világjárvány komoly terhelést jelent minden egyes ország egészségügyi rendszerére. A tömeges megbetegedés miatt a nyugati-európai kórházak is túlterheltek, egyetlen ország sincs felkészülve arra a terhelésre, ami most éri világszerte és Európában a kórházakat. A védőeszközök és orvosi eszközök beszerzése igen nehézkes, hiszen óriási a világpiaci kereslet irántuk –írja a koronavirus.gov.hu.
 
A tömeges megbetegedésekre felkészülve Magyarországon is folyamatos az egészségügyi védőeszközök hazai és külföldi beszerzése, erre százmillárdos nagyságrendben költ a kormány és azt is egyértelművé tette, hogy minden szükséges  forrást biztosít a védekezéshez. A lehetséges hazai beszerzéseken és gyártáson túl, minden diplomáciai kapcsolatot is bevetünk azért, hogy külföldről is be tudjunk szerezni egészségügyi eszközöket. Kínából és más országokból is már több szállítmány érkezett és még fog is érkezni –írják a központi honlapon.
 
Az eszközök elosztása az Operatív Törzs utasításai alapján történik, szigorú katonai rendben. Mindenek előtt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell  biztosítani a védőfelszerelést. Azon belül is különösen fontos az intenzív és fertőző osztályokon dolgozó ápolók és orvosok védelme, akik speciális védőeszközöket kapnak. Ők ugyanis különösen kitettek a fertőzés-veszélyének, hiszen közvetlenül a fertőzött betegek kezelését végzik.
 
„A kórházakba szállított készletek ellenőrzését a kórházparancsnokok felügyelik, hiszen a betegellátás biztonsága és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében  fontos, hogy a védőeszközök valóban oda kerüljenek, ahol arra szükség van.
 
Ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és a ma, április 3-án  is több mint 50 kórházba szállítottunk védőeszközöket.  Többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, több budapesti kórházba, továbbá a szegedi, a debreceni, kistarcsai, és számos másik vidéki kórházba.”
 
forrás: koronavirus.gov.hu
 
Jánosik István rendőr ezredes, kórházparancsnok (b) , Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója (b3) és Palócz Norbert, a kórház gazdasági igazgatója (j) az egészségügyi védőeszközök kipakolásánál a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2020. április 3-án. A védőeszközök kiszállítását a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL) végezte. Ezen a napon 31 kórházba szállítanak ki egyéni védőeszközöket. MTI/Kovács Attila