Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Operatív Törzs: nem lehet most lazítani a meghozott szabályokon

A veszélyhelyzetben hozott határozatokat szigorúan be kell tartani- mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szombati tájékoztatóján kiemelte: most a tömeges megbetegedések küszöbén vagyunk, így nem lehet lazítani semmilyen szinten. Az idősek esetében szigorú szabályok kellenek.
 
Müller Cecília arról is beszélt, hogy egy hónappal ezelőtt jelent meg Magyarországon a koronavírus. Megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek, és ennek köszönhetően nincsen robbanásszerű változás a fertőzöttek számában - tette hozzá. Köszönetet mondott mindenkinek, hogy segített ennek a helyzetnek a létrehozásában. Kontroll alatt tartható a járvány .
 
Kiemelte: az idősotthonokban fokozottan tartsanak be minden rendszabályt, mert ott sokkal könnyebben tud terjedni a vírus.
 
Megemlítette, hogy az egészségügyi tervekben pontosan meg van határozva, hogyan bővítik a kapacitásokat a jövőben. Mindezek mellet biztosítva vannak a meglévő ellátási keretek. Képzés is zajlik, hogy egyes szakemberek az intenzív osztályon tudjanak dolgozni.
 
Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy a határátkelőkön minden rendben van, nincsen jelentős várakozási idő. Belépési oldalon sehol nincs jelentős várakozás. Eddig több mint 12 ezer hatósági házi karantént rendeltek el. Hat repülőgéppel érkezett orvosi szállítmány Magyarországra - tette hozzá. Délután még érkezik egy teherszállító Kínából.
Megjegyezte, hogy továbbra is folyik a kórházak ellátása védőeszközökkel. Tegnapig 50 kórházba jutott el védőeszköz - tette hozzá. A rendőrség is folyamatosan kapja a védőeszközöket.
 
Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy eddig a kijárási korlátozással kapcsolatban 1894 szóbeli figyelmeztetéssel éltek, de ha szükséges, akkor erőteljesebb eszközökkel is fellépnek. Nagyon fontos, hogy betartsuk a szabályokat, hogy megelőzzük a vírus rohamos terjedését, és a tömeges fertőzések kialakulását.
 
Az álhírekről Lakatos Tibor azt mondta, hogy azok nagyban megnehezítik a tevékenységüket. Nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek a hatóságok a rémhírek miatt - tette hozzá.
 
M1 nyomán