Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Varga Judit: a liberális médiumok folyamatosan félrevezetik az európai polgárokat

Elég volt a fakenews gyártásból, elég volt abból, hogy a liberális fősodratú médiumok elhallgatják a sajátjuktól eltérő véleményeket és folyamatosan félrevezetik az európai valamint a tagállami döntéshozókat és az európai polgárokat! –írta Facebook –oldalán Varga Judit.
 
Majd az igazságügyi miniszter oldalán a koronavírus-törvény és a befolyásos brüsszeli Euronews hírportál példáján bemutatja, hogy is működik az a médiagépezet, amely bárkit, bármit, akár egy tagállamot is képes elszigetelni és befeketíteni, ha éppen a helyzet úgy kívánja:

„1. Már napok óta nemzetközi sajtóössztűz zúdult a magyar kormány által a magyar emberek egészsége és biztonsága érdekében az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus-törvénytervezetre, amikor az európai adófizetők pénzén fenntartott, szinte minden európai háztartásba eljutó, brüsszeli székhelyű Euronews hírportál március 24-én megkereste a magyar kormányt, hogy interjú keretében válaszoljunk a törvénnyel kapcsolatos kérdéseikre és kritikákra.
2. Mint a törvény előterjesztője, én vállaltam az interjút, ami Skypon keresztül került rögzítésre március 24-én 17.45 és 18.00 óra között. Az Euronews arról tájékoztatta a minisztérium sajtófőnökét, hogy az interjú még aznap este adásba kerül. Tudva azt, hogy a Euronews csatornán megjelenő híreket a nemzetközi sajtó egyéb befolyásos szereplői is átveszik, más nemzetközi orgánumnak aznap nem nyilatkoztam.
3. Mivel az Euronews március 24-én este, az ígéret ellenére nem adta le az interjút, másnap a kollegáim megkeresték a főszerkesztőt, aki március 25-én 19.00 órakor küldött udvarias emailjében arról tájékoztatta a kollegáimat, hogy a koronavírus miatt csökkentett üzemmódban dolgoznak, de az interjú március 25-én este adásba kerül.
4. Az interjú ezt követően sem került adásba, tehát a magyar kormány reakciója továbbra sem jutott el az európai polgárokhoz, csak a különböző irányokból zúduló kritika.
5. Ezt követően a kollegáim megkeresésére azt válaszolták, hogy azt a csapatot, amely a velem készült interjúval foglalkozott, hazaküldték koronavírus gyanúval. Emellett nagyon leterheltek, sok a hír és priorizálniuk kell. Véleményük szerint a hír – a koronavírus törvényt ér kritikák – már elavultak. Kollégáim jelezték, hogy ennek ellentmond, hogy a Euronews eközben több cikket is közölt kommentálva a magyarországi helyzetet.
6. A nagy leterheltség között arra jutott energia, hogy miközben a magyar kormány cáfolata nem került adásba, közben a Cseh Katalin EP képviselővel készült interjút leadta a Euronews.
7. A kollegáim ismételt megkeresésére a főszerkesztő jelezte, hogy továbbítja az anyagot a Euronews online szerkesztőinek, hogy ha gondolják, akkor ők használják fel.
8. Mindeközben a törvény benyújtásától egy héten keresztül folyamatosan megjelentek a Euronews híreiben és online felületén a törvénnyel kapcsolatos ellenzéki és az azokkal szinte szó szerint megegyező európai kritikák.
9. Március 26-án 17.30-kor telefonon egyeztettem Vera Jurova értékekért és átláthatóságért felelős európai biztossal, neki is megemlítettem, hogy meglehetősen méltánytalannak érzem, hogy miközben napok óta csak a törvénnyel kapcsolatos kritikák zúdulnak az európai polgárokra, addig a magyar kormány álláspontját nem hozza le az uniós adófizetők pénzéből fenntartott médium.
10. Ezt követően - érdekes módon - március 26-án este és március 27-én kettő, azaz kettő mondatot leadott a 15 perces interjúból a Euronews.
11. A fenti történet után, itt a facebook oldalamon örömömmel írtam ki, hogy az ORF-nek március 31-én adott interjúm majdnem vágatlanul adásba került. És itt jeleztem azt is, hogy ez annak fényében különösen jó hír, hogy a Euronews például nem adta le a velem készített interjút.
12. Ezt követően tegnap este és ma különböző ellenzéki médium azzal vádolt meg, hogy valótlanul állítottam, hogy a Euronews nem adta le a velem készült beszélgetést.

PS: Mindenki döntse el maga, hogy ki hazudik ebben a történetben és ki játszik nyílt kártyákkal. Én, mindenesetre tovább küzdök azért, hogy a magyar emberek és a magyar kormány hanga minél több helyre eljusson. Az ORF interjúmat Önöknek is köszönhetően csak a Facebookon egymillió ember (köztük sok nyugat-európai) látta. Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok!”
 
Forrás: Varga Judit Facebook oldala