Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Operatív Törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozások szabályait

Továbbra is folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a kijárási korlátozás szabályozásait – hangsúlyozta az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes. Kiemelte: a tapasztalatok szerint egyre több a szabályszegő. A korlátozások bevezetése óta összesen 4992 intézkedésre került sor, ebből 3102 figyelmeztetéssel, 532 helyszíni bírsággal és 648 szabálysértési feljelentéssel zárult.
 
Hozzátette, a fővárosban különösen sok volt a szabályszegő a hétvégén. Vasárnapra a duplájára emelkedett szombathoz képest a korlátozásokat megszegők száma. Összesen 614 esetben intézkedtek a rendőrök, akik 16 szabálysértési feljelentést tettek.
 
„Ezeket a szabályokat szigorúan tartsa be mindenki saját egészségünk és a járvány lassítása érdekében” – hangsúlyozta. Fokozottabb rendőri ellenőrzés jön Budapest több pontján.
 
Emelkedett a fertőzöttek és a halálos áldozatok száma, de mellettük már 64 főt tudtak elengedni gyógyultan a kórházakból – emelte ki Müller Cecília országos tiszti főorvos a tájékoztatón.
 Kitérve arra is, hogy volt két olyan beteg, aki lélegeztető gépi kezelés után épült fel. Ez a magyar orvosok és ápolok, egészségügyi dolgozók érdeme – hangsúlyozta.
 
Müller Cecília arról is beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók esetében egy 24 órás munkaidő és 48 órás pihenőidő lesz. A védőfelszerelések folyamatosan érkeznek, és ezeket szállítják ki a kórházakba és a háziorvosokhoz.
Továbbra is nagyon kiemelten vezet Budapest és Pest megye, az összes nyilvántartott fertőzött kétharmada innen van . Azt kérte, hogy az ingyenes parkolás bevezetése ne jelentsen lazítást, mivel ennek a célja, hogy kevesebben használják a tömegközlekedést.
 
Folyamatosan készül az egészségügyi ellátórendszer a tömeges megbetegedési szakaszra, így földrajzilag is mindenhol kell lennie olyan intézménynek, ahol fogadhatják a betegeket.
 
M1 nyomán