XIX. évf. 33. szám

KÖZÉLETI HETILAP

2007. augusztus 16.

 
Válságban a hazai konzervipar
A táplálékok tartósítása, a gyűjtögetés, vadászat, halászat útján nyert eleség megszerzésének és elfogyasztásának egymástól térben és időben való különválasztása a legősibb emberi tevékenységek közé tartozik. Aszalással, szárítással, sózással, füstöléssel, savanyítással, erjesztéssel, hűtéssel az évezredekkel ezelőtt élt óegyiptomi és szláv népeknél ugyanúgy találkozhatunk, mint a mai legprimitívebb fokon álló törzseknél. A civilizált társadalom embere már nem elégszik meg eleségének mindennapi biztosításával, hanem táplálkozási szükségleteinek kielégítését változatosan elkészített élelmiszerek széles választékából igényli. Ez az alapja a házi tartósítóeljárások ...
Medveczky Attila

A cikket teljes terjedelemben a Magyar Fórumban olvashatják!