|
||
XIX. évf. 33. szám |
KÖZÉLETI HETILAP |
2007. augusztus 16. |
Válságban a hazai konzervipar
|
||
A táplálékok tartósítása, a
gyűjtögetés, vadászat, halászat útján nyert eleség megszerzésének és
elfogyasztásának egymástól térben és időben való különválasztása a
legősibb emberi tevékenységek közé tartozik. Aszalással, szárítással,
sózással, füstöléssel, savanyítással, erjesztéssel, hűtéssel az
évezredekkel ezelőtt élt óegyiptomi és szláv népeknél ugyanúgy
találkozhatunk, mint a mai legprimitívebb fokon álló törzseknél. A
civilizált társadalom embere már nem elégszik meg eleségének mindennapi
biztosításával, hanem táplálkozási szükségleteinek kielégítését
változatosan elkészített élelmiszerek széles választékából igényli. Ez az
alapja a házi tartósítóeljárások ...
|
||
Medveczky Attila
A cikket teljes terjedelemben a Magyar Fórumban olvashatják! |