XXI. évf. 43. szám

KÖZÉLETI HETILAP

2009. október 29.

 
Átcímkézve
Az átcímkézés, mint minőségjavító és szavatossághosszabbító módszer a hetvenes, nyolcvanas évek hiánygazdálkodásában teljesedett ki. A ritka kincsnek számító kőbányai sör címkéjét a rutinosabb vendéglátósok másodpercenként nyalták a mindenféle sörösüvegekre. Még egy kicsit vizezték és már fogyaszthatott is a kedves vendég.
A 90-es években a húsipari termékek átcímkézése okozott némi felzúdulást, bár a szavatossághosszabbítás adminisztratív formája mind a mai napig dívik. A nagyobb raktáráruházakban nincs az a tisztiorvos, aki ki tudná deríteni az áru eredeti gyártási idejét. Igaz, hogy egy finom gépsonkában nem sok minden romolhat meg, így a másodlagos, harmadlagos, sőt negyedleges frissességű ...
czyba

A cikket teljes terjedelemben a Magyar Fórumban olvashatják!