|
||
XXI. évf. 43. szám |
KÖZÉLETI HETILAP |
2009. október 29. |
Átcímkézve
|
||
Az átcímkézés, mint minőségjavító
és szavatossághosszabbító módszer a hetvenes, nyolcvanas évek
hiánygazdálkodásában teljesedett ki. A ritka kincsnek számító kőbányai sör
címkéjét a rutinosabb vendéglátósok másodpercenként nyalták a mindenféle
sörösüvegekre. Még egy kicsit vizezték és már fogyaszthatott is a kedves
vendég.
A 90-es években a húsipari termékek átcímkézése okozott némi felzúdulást, bár a szavatossághosszabbítás adminisztratív formája mind a mai napig dívik. A nagyobb raktáráruházakban nincs az a tisztiorvos, aki ki tudná deríteni az áru eredeti gyártási idejét. Igaz, hogy egy finom gépsonkában nem sok minden romolhat meg, így a másodlagos, harmadlagos, sőt negyedleges frissességű ... |
||
czyba
A cikket teljes terjedelemben a Magyar Fórumban olvashatják! |