Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Ukrajna amerikai utasításra állította le a béketárgyalásokat az orosz külügy szerint

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán azt mondta, hogy Ukrajna amerikai megbízóinak utasítására állította le a béketárgyalásokat Oroszországgal, ugyanakkor Oroszország kész folytatni azokat.

“Ezeket a tárgyalásokat befagyasztották, leállították, megszakították” – mondta Zaharova a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.
 
“HADD MONDJÁK EL ŐK (UKRAJNA) MAGUK, HOGY MIT TETTEK EZEKKEL A TÁRGYALÁSOKKAL. MI EZT NAGYON JÓL TUDJUK, MERT INFORMÁCIÓINK VANNAK ARRÓL, HOGY EZ VOLT AZ AMERIKAI MEGBÍZÓIK UTASÍTÁSA”.
 
A diplomata elmondta, hogy Kijev még nem reagált az orosz válaszra, amit az ukrán javaslatokra adott a helyzet rendezésére.
 
Zakharova azt is elmondta, hogy Ukrajna volt az, aki a tárgyalásokat kezdeményezte, és Oroszország beleegyezett a javaslatba. A szóvivőnő szerint azonban a kijevi rezsim ezt követően különböző feltételeket kezdett szabni a tárgyalásokhoz.
 
“SOK MINDENT LÁTTUNK: A HELYSZÍN ROSSZ, A DELEGÁCIÓ ÖSSZETÉTELE NEM MEGFELELŐ, A HÁZIGAZDA ORSZÁGNAK MÁSNAK KELL LENNIE. RENGETEG FURCSASÁG VOLT” – MONDTA.
 
Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások jelenleg szünetelnek. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója, aki az orosz delegációt vezette a tárgyalásokon, elmondta, hogy a tárgyalásokat Kijev teljesen felfüggesztette.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.16.)