Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


CSAK JÖNNEK ÉS JÖNNEK… ÉS EGYRE AGRESSZÍVEBBEK

Meghaladta a 100 ezret az illegális migránsokkal szemben folytatott rendőri intézkedések száma, ami közel két és félszerese a tavalyinak.

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. június 19. között már 100 177 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. Tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 43 272 volt.
 
Amellett, hogy az intézkedések száma jelentősen növekedett, a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek. A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálják meg különböző nagyságú kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal – ezzel jelentős anyagi kárt okozva. Ezek a támadások sok esetben személyi sérülést is okoztak, legutóbb egy rendőr fejét találta el egy kő.
 
A nagy létszámú migráns csoportok érkezését az embercsempészek is segítik. Idén január 1. és június 19. között (170 nap alatt!) a rendőrök 741 embercsempészt fogtak el, akik 7 449 illegális migráns szállításában működtek közre. Tavaly ugyanebben az időszakban 392 embercsempészt vontak intézkedés alá, akik 2 350 migránst akartak illegálisan Magyarországra behozni, vagy tovább vinni. Ezekben az adatokban is közel kétszeres a növekedés.
 
Összességében elmondható, hogy folyamatosan nő a hazánk államhatárát jogellenesen átlépők, vagy azt megkísérlők száma, akik nem válogatnak az egyre agresszívebb eszközökben sem. Azonban a magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben.
 
Forrás: police.hu
(2022.06.21.)