Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ÉJSZAKAI UTAZÁS – 2 EMBERCSEMPÉSZ, 33 MIGRÁNS

Győr-Moson-Sopron megyében két kisteherautót ellenőriztek az éjszaka folyamán a rendőrök, amelyekben a sofőrök illegális migránsokat szállítottak.

Mosonszolnok külterületén, a 8505-ös számú úton ellenőriztek az egyenruhások június 23-án 1 óra 45 perckor egy magyar honosságú gépjárművet, amelyet egy 35 éves román férfi vezetett.  A kistehergépkocsi rakterében a rendőrök 19, magukat indiai, pakisztáni, valamint török állampolgárnak valló férfit találtak.
 
Ugyanezen az éjjelen 3 óra 8 perckor szintén Mosonszolnok közelében egy cseh honosságú kistehergépkocsit állítottak meg az egyenruhások, amelynek sofőrje egy 46 éves cseh férfi volt. Ebben az autóban is migránsokat utaztatott a járművezető, akik a csomagtérben tartózkodtak. A 14 külföldi utas magát indiai, pakisztáni, török és afgán állampolgárnak vallotta.
 
A két gépkocsiban utazó migránsok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A rendőrök a járművek vezetőit elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
 
A 35 éves román, valamint a 46 éves cseh sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Forrás: police.hu
Fotó: police.hu
(2022.06.23.)