Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13ELFOGTAK EGY EMBERCSEMPÉSZT ÉS 163 ILLEGÁLIS MIGRÁNST TARTÓZTATTAK FEL CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 163 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával, az Újszentiváni Polgárőr Egyesülettel, az Újszegedi Polgárőr Egyesülettel, valamint az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 25-én 22 óra és június 26-án 6 óra között 163 illegális migránst tartóztattak fel Tiszasziget, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán, tunéziai, és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a polgárőrökkel együttműködve június 26-án 4 óra 5 perckor Pusztamérges külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú, Mercedes gyártmányú gépjárművet és annak ukrán sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök az autóban a sofőrön kívül további 10 határsértőt találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a 23 éves ukrán férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
 
Forrás: police.hu
(2022.06.26.)