Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Trump: nyomozást kell indítani a legfelsőbb bírák megfélemlítésére tett kísérlet miatt

Donald Trump volt elnök vizsgálatot sürgetett a legfelsőbb bíróság bíráinak megfélemlítésére irányuló szervezett és koncentrált erőfeszítések ügyében, miután kiszivárgott a bíróság Roe kontra Wade ügyben hozott döntése.

Szombat este az Illinois állambeli Mendonban tartott nagygyűlésén Donald Trump dicsérte a Legfelsőbb Bíróságot a közelmúltban hozott döntéseiért, amelyekkel hatályon kívül helyezték a Roe kontra Wade abortuszügyet.
 
Trump méltatta a bírákat, „amiért határozottan kiálltak a felháborító fenyegetésekkel, sőt erőszakkal szemben.”
Miután májusban kiszivárgott a bíróság Roe-t megsemmisítő döntése, radikális abortuszpárti aktivisták tüntettek a konzervatív bírák házai előtt. Az egyik tüntetést Brett Kavanaugh háza előtt állítólag az egyik szomszédja vezette. A bírák elleni fenyegetések azután váltak kézzelfoghatóvá, hogy a bűnüldöző hatóságok letartóztattak egy férfit Brett Kavanaugh bíró elleni gyilkossági kísérlet miatt.
 
„És külön szeretném megdicsérni az igazságszolgáltatás tagjait, hogy a felháborító fenyegetésekkel, sőt erőszakkal szemben is kitartottak. Láthatták, hogy mi történt. Ilyen még nem volt” – mondta Trump, majd hozzátette:
A legfelsőbb bíróság ellen az elmúlt hónapokban indított baloldali terrorkampány semmihez sem hasonlítható az országunk történetében.”
„A Kavanaugh bíró elleni merényletkísérlet, a bírák törvénytelen megfélemlítése és az életvédő központok elleni radikális baloldali erőszakos terrortámadások frontális támadást jelentettek a köztársaságunk ellen.”
 
A volt elnök a továbbiakban a „szervezett és koncentrált” megfélemlítési törekvések kivizsgálását követelte: „Ezt kellene kivizsgálniuk. Ez egy szervezett és koncentrált erőfeszítés volt a bíróság fenyegetésére és a döntések befolyásolására. De a bírák kiálltak ezekkel a szélsőségesekkel és terroristákkal szemben, és nem hátráltak meg. Gratulálok és köszönöm”.
 
 
Forrás: Breitbart
(2022.06.27.)