Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Menjetek a pokolba –így sértegeti a berlini ukrán nagykövet a német békepártiakat

Kijev berlini nagykövete a német értelmiségiek egy csoportját sértegeti, akik nyílt levelet írtak, amelyben az Ukrajnának történő fegyverszállítások megszüntetését szorgalmazták. Az aláírók felszólították a Nyugatot, hogy Kijevet vegye rá a béketárgyalásokra. És Goethe népe hagyja, hogy Melnyik sértegesse. Szégyen.

Kijev berlini nagykövete a német értelmiségiek egy csoportját sértegeti, akik nyílt levelet írtak, amelyben az Ukrajnának történő fegyverszállítások megszüntetését szorgalmazták. Az aláírók felszólították a Nyugatot, hogy Kijevet vegye rá a béketárgyalásokra. És Goethe népe hagyja, hogy Melnyik sértegesse.
 
Felhívásukat kommentálva Andrij Melnyik csütörtökön a Twitteren azt írta: “Ne már megint”, és angolul hozzátette: “Micsoda egy rakás ál-intellektuális vesztes.(sic)”.
 
Az aláírók némelyikére vezetéknevükön utalva Melnyik azt javasolta, hogy “menjenek a pokolba [a] defetista tanácsaikkal”.
 
Az ukrán diplomatát felbőszítő nyílt levelet a német Die Zeit című lap szerdán tette közzé “Tűzszünet most!” címmel. Ebben 21 német akadémikusból, filozófusból, újságíróból, művészből és volt diplomatából álló csoport felszólította a “Nyugatot, hogy tárgyalások útján vessen véget az ukrajnai háborúnak”.
 
Az aláírók szerint Európa kötelessége “helyreállítani és biztosítani a békét a kontinensen”. Ennek érdekében az országoknak olyan stratégiát kellene kidolgozniuk, amely a lehető leghamarabb véget vet az ellenségeskedéseknek – áll a felhívásban.
 
“Ukrajna eddig képes volt megvédeni magát a brutális orosz agresszív háborúval szemben, többek között a masszív szankcióknak és a katonai támogatásnak köszönhetően” – érveltek.
 
Minél tovább tartanak azonban ezek az intézkedések, annál kevésbé egyértelmű a végkifejletük – tették hozzá. Ezen értelmiségiek szerint nagyon valószínűtlen, hogy Ukrajna képes lesz visszaszerezni az ellenőrzést “az összes megszállt terület felett, beleértve a donyecki és luganszki területeket és a Krímet”, mivel Oroszország “katonailag fölényben van, és képes további katonai eszkalációra”.
 
E megfontolások fényében a levél sürgeti az Ukrajnát katonailag támogató nyugati nemzeteket, hogy tegyék fel maguknak a kérdést, “milyen célt követnek, és hogy a fegyverszállítások még mindig a helyes út-e”.
 
Az aláírók a továbbiakban arra figyelmeztetnek, hogy a fegyveres konfliktus folytatása további több ezer halálos áldozatot, valamint “hatalmas humanitárius, gazdasági és ökológiai vészhelyzetet jelentene az egész világon”. A levél az afrikai élelmiszerhiányra és az emelkedő árakra hivatkozik, mint további bizonyíték erre.
 
A szerzők szerint a Nyugatnak egységesen kell fellépnie “Oroszország ukrajnai agressziójával és további revansista törekvéseivel” szemben. A német értelmiségiek szerint azonban “az ukrajnai háború folytatása nem megoldás”.
 
Nem ez az első eset, hogy német közéleti személyiségek nyilvános levelet írnak, amelyben a Kijevbe irányuló nyugati fegyverszállítások beszüntetését követelik.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.01.)