Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Világjátékok - Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem a második versenynapon

A magyar sportolók egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok második versenynapján.


 
A nyitónapon uszonyos gyorsúszásban 50 méteren diadalmaskodó Senánszky Petra ezúttal 100 méteren győzött, míg Varga Krisztina ezüstérmet szerzett ezen a távon - tudatta a Világjátékok magyar sajtócsapata.
 
"Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a Világjátékok kiemelt versenynek számít, nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettünk" - idézte a közlemény az immár négyszeres Világjátékok-győztes Senánszkyt.
 
Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban másodikként, Bukor Ádám harmadikként csapott célba. 
 
Női 400 méteres felszíni úszásban Blaszák Lilla negyedik, Szabó Anita ötödik lett.
 
A férfiaknál 50 méteres uszonyos gyorson Holoda Péter negyedik, Sincki Ádám ötödik helyen zárt, és ötödikként ért célba a Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám összeállítású 4x100 méteres férfi felszíni váltó.
 
Karatéban az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor ötödikként végzett a 75 kilósok között, miután harmadik meccsén - a beszámoló alapján - vitatott döntés után kikapott üzbég ellenfelétől, magyar óvás ellenére az eredmény nem változott.
Nagyon csalódott vagyok, jól felkészülve érkeztem Birminghambe, ilyennel még nem találkoztam. Egy dolognak azért nagyon örülök, ez pedig az, hogy Tadissi Martial éremmel térhet haza" - mondta Hárspataki Gábor, utalva a másik karatés egy nappal korábbi ezüstjére. A súlycsoport eredményhirdetésénél Mészáros János, a magyar csapat delegációvezetője volt az éremátadó. A karateversenyen ott volt Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is - áll a kommünikében.
 
Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban a birminghami eseményen. A küldöttség két versenynap után 4 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.
 
Forrás: MTI
(2022.07.10.)