Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Világjátékok - Magyarország a negyedik helyen áll az éremtáblázaton

A magyar küldöttség a nyolcadik versenynap után a negyedik helyen áll az éremtáblázaton az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon.

A Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint Spéth Norbert, a DVTK többszörös világbajnoki érmes versenyzője a muaythai-osok 67 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében technikai KO-val legyőzte az amerikai Travis Petralbát, az elődöntőben pedig a világbajnok thaiföldi Anueng Khatthamarasri vár rá.
 
A fallabdázóknál Farkas Balázs a vigaszág elődöntőjébe jutott, miután magabiztos, 2-0-s sikert aratott a cseh bajnok ellen, míg a tájfutóknál Sárközy Zsófia a sprinttávon a 22. helyen végzett. Közben kiadták az íjászoknál - barebow kategóriában - a hivatalos végeredményt, eszerint Molnár József a kilencedik lett.
 
Magyarország 25 éremmel - 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal - a negyedik helyen áll az éremtáblázaton a németek, az olaszok és a házigazda amerikaiak mögött. A 11. Világjátékok - az olimpia műsorán nem szereplő sportágak négyévenkénti seregszemléje - vasárnapig tart Alabamában.
 
MTI-hír
Fotón: A DVTK többszörös világbajnoki érmes versenyzője a muaythai-osok 67 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében tecnikai KO-val legyőzte az amerikai Travis Petralbát.
(2022.07.16.)