Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SEHOL A VILÁGON NE BÁNTSÁK A MAGYART!

Tusványosnak küldetése van, és ennek a küldetésnek a lényege egy szóban összefoglalva: trialógus. Nagy szükség van arra, hogy ebben a változó helyzetben is az anyaország, a külhoni nemzetrészek és a szomszédos országok között egy háromoldalú párbeszéd fennmaradjon, hiszen ennek eredményeként tudunk megerősödni, tudunk olyan Közép-Európát építeni, ami aztán adott esetben az útját kereső Európának is segíthet a helyes válasz megtalálásában – fogalmazott Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján.
 
Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Tusnádfürdőn hangsúlyozta, ez a tábor egyfajta mérföldkő a magyarság életében, illetve egyfajta időszámítás is. Mint kiemelte, két dologra is emlékezhetünk ma: a nándorfehérvári hősökre, valamint arra, hogy a rendszerváltás idején létrejött ez a szabadegyetem, amely annyi gondolatot, termékeny ötletet szült meg, ami a nemzetpolitikára rányomta a bélyegét, és nem egy gondolatból, nem egy ötletből azóta több évtizede már működő valóság lett.
 
„Törvények, alaptörvény született az itt megfogant gondolatokból és olyan gyakorlatok, amelyeknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy Számunkra kétszer van szilveszter, az egyik szilveszter napján, és a következő pedig a Tusványos, hiszen a nemzetpolitika szempontjából itt kezdődik az új év.”
 
Zrínyi Miklós szavaihoz csatlakozva rámutatott, semmi más kívánságunk nekünk 2022-ben nem lehet, csak azt kérni, hogy sehol a világon ne bántsák a magyart.
 
Forrás: szekelyhon.ro
Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere (b1), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b2), Popa Ilona, erdélyi főszervező (k), Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, (j2), Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke (j1) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 20-án. MTI/Veres Nándor
(2022.07.20.)