Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Migránsok százait tartóztatták fel a határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök tegnap összesen 473 határsértőt tartóztattak fel és 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 6-án összesen 473 határsértőt tartóztattak fel és 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Hóduna, Homorúd, Kelebia, Kunbaja, Petőfiszállás, Tompa és Vaskút közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 333 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Szatymaz, Szeged és Szeged- Gyálarét közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron megyében két alkalommal összesen 28 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Fertőszentmiklós és Győr közigazgatási területén. A rendőrök Tatabányán 12, Budapesten egy, Inárcson 12, Ócsán öt, Bátaszéken hét, Kőszegen hét határsértőt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun négy, Csongrád-Csanád megyében hét esetben a rendőrök összesen 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt hét, embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök augusztus 6-án az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén ellenőriztek egy cseh honosságú személyautót, melyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében 12, magukat afgán, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök augusztus 6-án Fertőszentmiklós közigazgatási területén ellenőriztek egy brit honosságú kisteherautót. A gépjármű rakterében 22, magukat afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az ellenőrzéskor a gépjármű vezetője nem volt a helyszínen, felkutatása jelenleg is folyamatban van.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök augusztus 6-án az M5-ös autópályán, Lajosmizse közigazgatási területén ellenőrizni akartak egy szerb honosságú kisteherautót, azonban a gépjármű vezetője megállás nélkül tovább hajtott Tatabánya irányába.  A gépjárművet a rendőröknek Tatabánya külterületén, az M1-es autópályán sikerült megállítani. A gépjármű vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban a szerb állampolgárságú sofőrt a rendőrök rövid időn belül elfogták. A gépjárműben 12, magukat afgán és egyiptomi állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőre az 55-ös számú főúton, Kelebia közigazgatási területén augusztus 6-án intézkedni akart egy magyar honosságú személygépkocsinál, de a sofőr megállás nélkül továbbhajtott Szeged irányába.
 
A gépjárművet a rendőröknek Ásotthalom külterületén, az 55-ös főúton sikerült megállítani. A gépjármű vezetője a helyszínről a megállás után elmenekült. A jármű utasterében 11, magukat indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A gépjármű vezetőjének felkutatása jelenleg is folyamatban van.
 
A Csongrád- Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az 55-ös főúton, Ásotthalom közigazgatási területén augusztus 6-án ellenőrizni akartak egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy olasz állampolgárságú nő vezetett. A jármű utasterében nyolc, magukat afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök augusztus 6-án az M5-ös autópályán, Ócsa közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személyautót, melyet egy német állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében öt, magukat afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.
 
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei Ásotthalom külterületén, az 55. számú főúton augusztus 6-án ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, mely korábban, a rendőri intézkedés megkezdése előtt egy fának tolatott.
A gépjárműben kilenc, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott. A baleset során senki sem sérült meg. A gépjármű vezetője a helyszínt elhagyta, felkutatása jelenleg is folyamatban van. 
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bünetetőeljárás indult.
 
Forrás: police.hu
(2022.08.07.)