Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Terrorizmus? Ugyan! A CIA célkeresztjébe Moszkva és Peking került

A jövőben hatalmas teret kap a Pekinggel és Moszkvával kapcsolatos hírszerzés – vázolta a CIA igazgatóhelyettese, David Cohen. A tavalyi afganisztáni kivonulás óta már több száz CIA-tisztet helyeztek át Kínára összpontosító pozíciókba, olyanokat is, akik korábban terrorizmussal foglalkoztak. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egy magas rangú tisztviselője pedig az ügynökség terrorellenes központjának vezetőivel zárt ajtók mögött folyatott megbeszélésén szintén világossá tette, hogy a jövőben az ügynökség az erőforrásait Kínára összpontosítja majd.

Oroszország és Kína fenyegeti leginkább a létbiztonságunkat. A terroristacsoportok nem tudják lerombolni az amerikai életszínvonalat, de Kína képes erre – idézte az AP hírügynökség Jason Crow demokrata politikust, aki a képviselőház hírszerzési és fegyveres erők bizottságának a tagja.
 
A prioritás újrafogalmazását a kongresszus kezdeményezte, mert a törvényhozók többet szeretnének tudni arról, hogy Peking milyen eredményeket ért el például a kvantumtudomány vagy éppen a mesterséges intelligencia területén, amelyek a harcászatban is hasznosak. A prioritások eltolódását – a személyi állomány, az erőforrások, a katonai eszközök és a diplomáciai folyamatok terén – számos korábbi titkosszolgálati tiszt és törvényhozó támogatta, akik szerint „ez már esedékes volt”.
 
Forrás: V4NA, magyarnemzet.hu
(2022.08.09.
)