Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kilép az észak-amerikai piacról az orosz acélóriás

Az Evraz orosz acél- és bányavállalat szerdán bejelentette észak-amerikai üzletágának eladását, és megkezdte a vevőkeresést.

A vállalat honlapján közzétett közlemény szerint a folyamat a Pénzügyi Szankciók Végrehajtási Hivatalának (OFSI) általános engedélye alapján zajlik. “A lehetséges tranzakció a szabályozói és vállalati jóváhagyásoktól, valamint az alkalmazandó szankciós törvényektől függ, és az illetékes szankciós hatóságok, köztük az OFSI jóváhagyását igényli” – áll a közleményben.
 
Az Evraz North America az észak-amerikai vasúti, energetikai, ipari és építőipari piacokra szánt tervezett acéltermékek vezető, vertikálisan integrált gyártójaként jellemzi magát. Évi 2,3 millió tonna acélgyártási kapacitással rendelkezik.
 
Az Evraz részvényeinek kereskedését márciusban felfüggesztették a londoni tőzsdén, májusban pedig a brit kormány szankciókat vezetett be a céggel szemben, valamint egyik fő részvényese, Roman Abramovics ellen is. A brit székhelyű acélgyártót korábban Nagy-Britannia legnagyobb vállalatai között tartották számon.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.08.11.)