Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zelenszkij az orosz turisták kitiltását kéri a Nyugattól

Véleménye szerint egy ilyen korlátozás a jelenlegi szankcióknál sokkal hatékonyabb lehetne. Az oroszok saját világukban élnek egészen addig, amíg meg nem változtatják azt nyilatkozta Zelenszkij a Washington Postnak.

Jelenleg az orosz állampolgárok hozzájuthatnak az uniós és amerikai vízumhoz is, és Zelenszkij friss felvetése valószínűleg nem kap komoly támogatást, mivel Oroszország kiterjedt üzleti kapcsolatrendszerrel rendelkezik, valamint Egyiptom, Törökország és az Egyesült Arab Emirátusok is örömmel fogadja az orosz turistákat.
 
Kaja Kallasz észt miniszterelnök ugyanakkor úgy vélekedett, hogy Európába utazni privilégium, nem alapvető emberi jog, ezért meg kellene állítani az oroszoknak történő vízumkiállítást. Ezt a lett külügyminiszter és Finnország is támogatja.
 
A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov elítélte az ukrán elnök javaslatát, mondván, hogy ezt csak rendkívül negatívan lehet értékelni. Úgy fogalmazott, hogy az oroszok vagy Oroszország elszigetelésére irányuló minden kísérlet kilátás nélküli.
 
Forrás: rtv.rs
(2022.08.11.)