Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MEGINT LÖVÖLDÖZTEK A MIGRÁNSOK A DÉLVIDÉKI HORGOSON

Ismét lövöldözés volt a magyar-szerb határnál. A horgosiak szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, hajnali 1 óra körül fegyverropogást hallottak. Az ott élő magyarok először gépfegyver hangjára lettek figyelmesek, majd arra válaszul több pisztolylövés is elhangzott. A helyiek eddig sem érezték magukat biztonságban. A lövöldözés hallatán most már többen otthonukat sem merik elhagyni napközben.

A magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke a Pannon RTV stábjának megerősítette, hogy az illegális bevándorlóknak fegyvereik is vannak.
 
A helyiek beszámolója szerint csütörtök hajnalban, nagyjából 1 óra magasságában voltak halhatok a fegyverropogások. A helyiek Facebook csoportokban osztották meg a tapasztaltakat. Az egyik bejegyzést író helyi lakos elmondása szerint először gépfegyver hangjára lett figyelmes, majd arra válaszul több pisztolylövés is elhangzott. A helyiek eddig sem érezték magukat biztonságban. A lövöldözés hallatán most már többen otthonukat sem merik elhagyni napközben.
 
Az elmúlt időszakban a szabadkai makkhetes erdőben többször is lövöldözésről számoltak be az ott élők. Szabadkán, akkor a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, Horgoson ez nem volt tapasztalható - mondják.
 
Urbán Rozália, Horgos: „Hallottam a lövéseket, a másik meg az, hogy mi szerbiai lakosok vagyunk, a saját védelmünkre nem tarthatunk fegyver. Ezeknek meg van fegyverük, honnan? Honnan van a pénz? Mi lenne a megoldás erre a helyzetre? Szerintem mindenkit visszaküldeni a saját országába.”
 
Juhász György a határkerítés mentén él, szerinte a környékbéli lakosoknak már rég elfogyott a türelme: „Még jó, hogy nem fajult el, de ez ha tovább így halad, akkor el fog fajulni ez a dolog. A tűrőképesség is a határán van, a biztonságérzet és a közbiztonság a nullával egyelő. Maga a rendőrség nem tud annyit teljesíteni, mint amit elvárnak tőle.”
 
A rendőrség sokszor elszállítja a határzónából az illegális migránsokat, de ők pár nap múlva taxikkal jönnek vissza.
 
Németh Irén, Horgos: „A rendőrség összeszedte őket az autóbusszal és elvitte, de 3-4 nap múlva már a taxisok hozzák őket. Próbálkoznak létrával átmenni és csoportosan ezek a fiatal férfiak. Nagyon agresszívak.”
 
Lackó Róbert a községi képviselő-testület elnöke stábunknak megerősítette, hogy több alkalommal is találtak fegyvereket a migránsoknál. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lövöldözések Magyarkanizsa környékén:„Találtak fegyvereket. Azt tudjuk, hogy léteznek fegyverek. Sajnos Horgos közelében is, úgy, mint a martonosi erdőben is, és természetesen Kelebián is. Ez egy új helyzet, ami a környezetünkben történik. Bővebb információt erről sajnos nem tudok, ez számunkra is új. Azt tudjuk, hogy a rendőrök kint voltak, tehát a belügyi szervek intézkedtek.”
 
Horgoson régóta jelen vannak a migránsok, de ez idáig nem használtak fegyvereket.
 
Forrás: Pannon RTV
(2022.08.12.)