Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MÁR A FAROK CSÓVÁLJA A KUTYÁT?

Bloomberg: Ukrajna felszólította az USA-t, hogy szankcionálja az összes orosz bankot.

Markarova a lapnak elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij elnök kormánya azt szeretné, ha az Egyesült Államok hetente néhány bankkal bővítené a szankcionált pénzintézetek listáját.
 
 
A nagykövet megjegyezte, hogy továbbította a kérést az amerikai pénzügyminisztériumnak.
 
“A SZANKCIÓK UGYANOLYAN FONTOSAK, MINT A FEGYVEREK” – MONDTA AZ INTERJÚBAN MARKAROVA VOLT PÉNZÜGYMINISZTER, HOZZÁTÉVE, HOGY BÁRMELYIK OROSZ BANK LEGITIM SZANKCIÓS CÉLPONT.
 
“Amint egy bankot szankciókkal sújtanak, egy másik magánbank hirtelen az ipar vagy a hadsereg finanszírozójává válik” – állította, hozzátéve, hogy azt is szorgalmazza, hogy a külügyminisztérium jelölje meg Oroszországot a terrorizmus állami támogatójaként.
 
Az ukrán küldött a továbbiakban kijelentette, hogy míg néhány bankot bizonyos célokra meg lehet kímélni, “minden mást szankcionálni kellene, mert mindegyikük részt vesz a háborút folytató terrorgépezetük finanszírozásában”.
 
 
Az Egyesült Államok, Nagy-Britanniával, az EU-val és másokkal együtt az ukrajnai konfliktus kezdete óta átfogó szankciókat vezetett be Oroszország üzleti és politikai szférájával szemben. A korlátozások különösen a legnagyobb orosz pénzintézeteket, a Szberbankot és a VTB-t, valamint más vezető bankokat, továbbá több száz magánszemélyt, köztük Vlagyimir Putyin elnököt és Szergej Lavrov külügyminisztert célozták meg.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.08.12.)