Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Kolozsvári Magyar Napok az erdélyi magyar kultúra bemutatkozási lehetősége

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai ügyekért felelős államtitkára a 13. Kolozsvári Magyar Napok vasárnap esti nyitógáláján azt hangsúlyozta, hogy a rendezvény ahhoz járul hozzá, hogy a nemzeti összetartozás ne csak érzés, hanem élmény legyen.

A Kolozsvári Magyar Operában kiemelte: a rendezvénysorozat nemcsak a városnak, hanem Erdélynek és a magyar kultúrának is az egyik legnagyobb bemutatkozási lehetősége. Azt is a magyar napok eredményének tartotta, hogy közelíti egymáshoz a Kolozsváron, Erdélyben élő népeket. Kapnak egy kóstolót a magyar életből, kultúrából, életérzésből. És reméljük, jó hírünket viszik a világba.
 
A háborúról szólva elmondta, hogy ,,ezekben a percekben is a kárpátaljai magyarság fizikai megmaradásáért küzd. Innen is üzenjük a kárpátaljai magyaroknak, hogy a magyar kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a következő évtizedekben is megmaradjanak” – mondotta az államtitkár.
Hangsúlyozta, bárhol is éljenek magyarok a Kárpát-medencében, a magyar kormány feladatának tekinti, hogy a szülőföldjükön boldogulhassanak.
 
A szomszédunkban zajló háborúról Gergely Balázs főszervező azt mondta, újra megtörtént az, amelynek kapcsán csak reménykedtünk, hogy soha nem következik be. ,,Nem csak mindennapi életünk, hanem felépített hídjaink is törékenyek. A biztonságos világ szempillantás alatt megváltozhat körülöttünk. Ezért is kell törekednünk a meglévő hidak őrzésére. Igazi közösség csak úgy válhat belőlünk, ha összekötjük a folyók menti partokat. Ezért kell vigyáznunk közösségi kincseinkre és kulturális eseményeinkre” – hangsúlyozta a magyar napok főszervezője. Kiemelte: neveljünk gyerekeinkből is hídépítőket, ahogy hajdanán szüleink, nagyszüleink tették a mi nemzedékeinkkel.
 
Forrás: szekelyhon.ro
(2022.08.15.)