Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zaharova: a koldulás és a csavargás a kijevi rezsim jelenlegi diplomáciájának alapja

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője koldulásért és csavargásért bírálja Vaszil Mirosnicsenkót, Ukrajna ausztráliai nagykövetét, miután közösségi finanszírozási felhívást indított közösségi oldalain, hogy lányát egy londoni elit egyetemre küldhesse.

 
“Ez nem vicc” – írta Zaharova vasárnap egy Telegram-posztban, kifejtve, hogy a nagykövet a közösségi finanszírozási oldal linkjét tette közzé hivatalos Facebook- és Twitter-fiókján.
 
“Először azt írta, hogyan mutatott a lányának amerikai egyetemeket, majd arról számolt be, hogy a lány az ő lenyűgöző története után a brit képzést választotta” – folytatta Zaharova a bejegyzést.
 
“A koldulás és a csavargás a kijevi rezsim jelenlegi “diplomáciájának” alapja” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Ukrajnát már “elherdálták” az ilyen trükközéssel.
 
Egy múlt havi Facebook-bejegyzésében Mirosnicsenko elmondta, hogy négy évvel ezelőtt Kaliforniába vitte lányát, Jaroszlavát (Jaszja) egy autós kirándulásra, hogy egyetemeket nézzen meg. Mivel Jaszja nemrég töltötte be a 19. életévét, elmondta, hogy a lány úgy döntött, hogy egyik amerikai iskolát sem választja, és helyette a University College Londonban fog kémia és menedzsment szakon tanulni, amely intézmény a Times Higher Education rangsorában a 18. helyen áll a világon.
 
Mirosnicsenko egy linket tett közzé Jaszja adománygyűjtő felhívásához, aki 30 000 fontot (36 400 dollárt) kér a tandíj és a megélhetési költségek fedezésére az első londoni évéhez.
 
Jaszja azt írta a közösségi finanszírozásra szakosodott weboldalon, hogy egy ukrán menekülteknek szóló program keretében brit vízumot kapott, és jogosult a belföldi tandíjra. Az UCL-en ez azt jelenti, hogy a nemzetközi diákoknak felszámított 31 200 font helyett csak 9250 fontos éves díjat fog fizetni, ugyanúgy mint a brit diákok.
 
“Ez még mindig óriási összeg a családomnak, amit elő kell teremteni” – írta. “Ezért szükségem van a támogatásotokra”.
 
Mirosnicsenko március óta Ukrajna ausztráliai és új-zélandi nagykövete. Bár nettó vagyona nem nyilvános, nagyon valószínűtlen, hogy a családja nem tudja kifizetni Jaszja egyetemi tandíját.
 
A diplomata egy kijevi tanácsadó cég vezérigazgatója és egy ukrán médiával foglalkozó civil szervezet társalapítója. A lvivi/Lembergi Ukrán Katolikus Egyetem is úgy jellemzi, mint az intézmény “régi barátját és adományozóját”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.08.15.)