Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hazautaznak nyaralni a migránsok

A külföldön született, de Svédországban legálisan tartózkodó személyek 85 százaléka visszament a hazájába nyaralni. A hatóság azonban nem nyilatkozik arról, hogy befolyásolhatja-e a tartózkodási engedélyről szóló határozatot, ha a migránsok, akik állításuk szerint elmenekültek hazájukból, visszatérnek oda nyaralni.

Tízből nyolc Svédországban élő migráns valamikor nyaralt abban az országban, ahonnan azért jött el, hogy Svédországban kérjen menedékjogot vagy letelepedési engedélyt. Ez derül ki a Novus által készített felmérésből, ami szerint a külföldön született emberek 85 százaléka járt már valamikor nyaralni hazájában a Svédországba érkezésük óta. Ez az arány a családdal rendelkező migránsok körében a legmagasabb, az ilyen személyek 92 százaléka tért vissza hazájába turistaként.
 
A menedékjoggal rendelkező migránsoknak a 79 százaléka látogatott el abba az országba, ahonnan korábban elmenekült.
 
A felmérést augusztus 18. és 24. között végezték 1050 külföldön született személy megkérdezésével.
 
Svéd Migrációs Ügynökség a Facebookon közzétett bejegyzésében egyébként tanácsot ad az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránsoknak is, hogyan tölthetik a nyári szabadságukat hazájukban anélkül, hogy a hazafelé vezető úton fennakadnának a svéd határon.
 
A posztban a Migrációs Hivatal azt írja, ha a bevándorlók Svédország elhagyását tervezik, érdemes érvényes útlevéllel és érvényes lakcímkártyával rendelkezniük, mert ezeket az okmányokat Svédországba visszautazáskor fel kell tudni mutatni. “Ha akkor utazol, amikor lejárt a lakcímkártyád, előfordulhat, hogy Svédországon kívül kell várnod a döntésedre” – írják.
 
A hatóság azonban nem nyilatkozik arról, hogy befolyásolhatja-e a tartózkodási engedélyről szóló határozatot, ha a migránsok, akik állításuk szerint elmenekültek hazájukból, visszatérnek oda nyaralni.
 
Forrás: V4NA
(2022.09.16.)