Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

A Magyar Fórum kérdései a szeptember 17-ei Kormányinfón:
 
1. Az Európai Parlament által elfogadott jelentésben szereplő két állítás ellen miniszter úr szerint tiltakozhatnának-e maguk az érintettek? Jelesül a zsidó szervezetek vezetői cáfolhatnák meg igazán azt a hamis vádat, hogy Magyarországon tombol a rasszizmus. Vagy akár a cigányszervezetek is. A menekültügyben pedig Zelenszkíj ukrán elnöknek nem lenne erkölcsi kötelessége megcáfolni az állítást, mikor tudjuk, hogy köszönetét fejezte ki menekültügyben, az ukránok befogadása miatt a kormány felé?
 
2. 2021. júniusában fogadták el az önkormányzati bérlakásokat privatizáló törvénymódosítást, aminek rendelkezései tavaly novemberben léptek hatályba. Az I. kerületi önkormányzat vállalta, hogy hat hónapon belül megfelel a rendelkezésekben írottaknak. Ez tudomásunk szerint nem történt meg. Azzal, hogy az időközi választás eredményeképpen a budavári önkormányzatban a kormánypárti frakciónak többsége lett, várható-e, hogy az önkormányzat a törvényi előírások szerint végre segíti azokat, akik meg szeretnék venni bérlakásukat?
 
3. Válaszolt-e már a magyar külügy Filippo Grandinak, az ENSZ menekültügyi főbiztosának, aki azt állította Olaszországban, hogy azok a kormányok, amelyek szigorú határellenőrzést vezetnek be az illegális bevándorlók megállítására, ezt rasszista indíttatásból teszik?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Sok szervezetnek kéne elítélnie és visszautasítania az EP legújabb jelentését, de mindenki fel van mentve, ha azt mondja: nem vette azt komolyan. Azok a nyugati országok, ahol valóban létezik az antiszemitizmus, ahol ma is vallásuk miatt ölnek meg zsidókat, ne adjanak nekünk leckét.
 
2. Reméljük, hogy az I. kerületi önkormányzat jogszerű működése helyreáll. Reméljük, hogy senkit sem perelnek ki az otthonából, aki pedig régóta ott lakik, megveheti a lakását.
 
3. Az ENSZ-en belül külön megbúvó anarchisták kijelentéseivel a kormány nem foglalkozik.
 
m.a.
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 17-én. MTI/Illyés Tibor